R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MANGO KIPCURRY
hoofdgerecht, 4 p., India





voor de specerijenpasta:

2 uien
2 teentjes knoflook
een stukje verse gember (ca 2 1/2 cm)
2 chilipepers
1 à 2 tl chilipoeder
1 tl kurkuma
2 tl venkelzaad
plantaardige olie

verder:
500 g kippendijen of kipfilet in stukjes
1 blik kokosmelk van 400 ml
plantaardige olie
1 tl mosterdzaad
6 curryblaadjes (eventueel 3 laurierblaadjes)
6 kardemompitten
2 kaneelstokjes
1 mango, geschild en in blokjes
zout


Bereiding


Snijd de uien fijn, pers de knoflook, rasp de gember en hak de chilipepers (zonder zaad) fijn.
Doe ze in een kom en voeg er chilipoeder, kurkuma, venkelzaad en een flinke scheut olie aan toe.
Meng de ingrediënten tot een pasta. Doe dat liever niet met behulp van een blender want dan blijft er weinig textuur over.
Doe 1/3 deel van de pasta in een kom en voeg daar 1/3 deel van de kokosmelk aan toe. Marnineer er -het liefst een hele nacht- het kippenvlees in.

Verhit wat olie in een pan en voeg er het mosterdzaad, de curry- of laurierblaadjes en de kardemompitten aan toe.
Voeg, als de mosterdzaadjes gaan "springen", het resterende 2/3 deel van de pasta en de kaneelstokjes toe.
Draai het vuur wat lager en roer een paar minuten tot de olie en de pasta gaan scheiden.
Neem de pan van het vuur en giet er de rest van de kokosmelk bij. Goed mengen.
Zet de pan terug op het vuur en breng de inhoud langzaam weer aan de kook.
Voeg de stukjes kip en mango toe.
Laat kip en mango minimaal 10 minuten op laag vuur garen.
Breng het gerecht verder op smaak met zout.
Serveer rijst en een groente bij de mango en kipcurry.


Info


"Some like it hot"! Als je tot die categorie behoort, zal dit recept je zeker aanspreken. Zij die minder hittebestendig zijn, zouden 1 chilipeper achterwege kunnen laten en de hoeveelheid chilipoeder reduceren tot 1/4 theelepel. Dat moet te doen zijn.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________