|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., India voor de specerijenpasta: 2 uien 2 teentjes knoflook een stukje verse gember (ca 2 1/2 cm) 2 chilipepers 1 à 2 tl chilipoeder 1 tl kurkuma 2 tl venkelzaad plantaardige olie verder: 500 g kippendijen of kipfilet in stukjes 1 blik kokosmelk van 400 ml plantaardige olie 1 tl mosterdzaad 6 curryblaadjes (eventueel 3 laurierblaadjes) 6 kardemompitten 2 kaneelstokjes 1 mango, geschild en in blokjes zout Bereiding Snijd de uien fijn, pers de knoflook, rasp de gember en hak de chilipepers (zonder zaad) fijn. Doe ze in een kom en voeg er chilipoeder, kurkuma, venkelzaad en een flinke scheut olie aan toe. Meng de ingrediënten tot een pasta. Doe dat liever niet met behulp van een blender want dan blijft er weinig textuur over. Doe 1/3 deel van de pasta in een kom en voeg daar 1/3 deel van de kokosmelk aan toe. Marnineer er -het liefst een hele nacht- het kippenvlees in. Verhit wat olie in een pan en voeg er het mosterdzaad, de curry- of laurierblaadjes en de kardemompitten aan toe. Voeg, als de mosterdzaadjes gaan "springen", het resterende 2/3 deel van de pasta en de kaneelstokjes toe. Draai het vuur wat lager en roer een paar minuten tot de olie en de pasta gaan scheiden. Neem de pan van het vuur en giet er de rest van de kokosmelk bij. Goed mengen. Zet de pan terug op het vuur en breng de inhoud langzaam weer aan de kook. Voeg de stukjes kip en mango toe. Laat kip en mango minimaal 10 minuten op laag vuur garen. Breng het gerecht verder op smaak met zout. Serveer rijst en een groente bij de mango en kipcurry. "Some like it hot"! Als je tot die categorie behoort, zal dit recept je zeker aanspreken. Zij die minder hittebestendig zijn, zouden 1 chilipeper achterwege kunnen laten en de hoeveelheid chilipoeder reduceren tot 1/4 theelepel. Dat moet te doen zijn.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|