I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p 4 lente-uitjes een duimgroot stuk verse gember, fijngehakt of geraspt 3 teentjes knoflook 1 rode chilipeper, zaad verwijderd een kleine handvol verse koriander, de steeltjes fijnhakken, de blaadjes apart houden 1 el tijmblaadjes sap en rasp van 1 limoen 1 1/2 tl gemalen allspice 3 el zonnebloemolie 8 kipdrumsticks 300 g langkorrelige rijst 400 g kidney bonen (blik), afgespoeld en uitgelekt 500 ml kippenbouillon 1 rijpe mango, geschild en in eetbare stukken gesneden 200 g mango chutney verder: 1 limoen in partjes gesneden extra mangochutney Bereiding Doe de lente-uitjes, de gember, knoflook, chilipeper, kloriandertakjes, tijm, limoenrasp, allspice en olie in de keukenmachine en maal ze tot een pasta. Bestrijk de drumsticks met de pasta en doe ze in een kom. Laat de pasta een uur maar liever langer intrekken. Verwarm de oven voor op 160 C. Verdeel de rijst en de bonen over de bodem van een ruime braadslee. Schraap de marinade van de drumsticks. Leg de drumsticks terzijde. Roer de bouillon door de marinade. Giet het mengsel over de rijst en bonen in de braadslee. Leg de drumsticks op het bedje bonen en rijst en daar bovenop de stukjes mango. Bedek de braadslee met aluminiumfolie en zet die in de oven. Haal na 30 minuten de braadslee uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Verhoog de temperatuur naar 200 C. Verdeel de mangochutney over de drumsticks en zet de braadslee weer in de oven maar nu zonder folie. Bak het gerecht nog 30 à 35 minuten of tot de drumsticks mooi gebruind zijn en de rijst alle vloeistof heeft geabsorbeerd. Maak voor je het gerecht serveert de rijst met een vork wat losser. Strooi de blaadjes koriander over het gerecht of laat ze achterwege als je er niet van houdt. Serveren met partjes limoen. Zet extra mango chutney in een kommetje op tafel. Een voortreffelijk kip-mangogerecht, zeker als je verse, zelf bereide mangochutney gebruikt. Daar kan geen potje tegen op. Moeilijk is het niet. Ziet het recept "Mango chutney" op deze site.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |