I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N

R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N

Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 MANGO KIP BONEN EN RIJSTSCHOTEL
hoofdgerecht, 4 p

reeks 515 (141K)



4 lente-uitjes
een duimgroot stuk verse gember, fijngehakt of geraspt
3 teentjes knoflook
1 rode chilipeper, zaad verwijderd
een kleine handvol verse koriander, de steeltjes fijnhakken, de blaadjes apart houden
1 el tijmblaadjes
sap en rasp van 1 limoen
1 1/2 tl gemalen allspice
3 el zonnebloemolie
8 kipdrumsticks
300 g langkorrelige rijst
400 g kidney bonen (blik), afgespoeld en uitgelekt
500 ml kippenbouillon
1 rijpe mango, geschild en in eetbare stukken gesneden
200 g mango chutney

verder:
1 limoen in partjes gesneden
extra mangochutney



reeks 515 (141K)


Bereiding


Doe de lente-uitjes, de gember, knoflook, chilipeper, kloriandertakjes, tijm, limoenrasp, allspice en olie in de keukenmachine en maal ze tot een pasta.
Bestrijk de drumsticks met de pasta en doe ze in een kom. Laat de pasta een uur maar liever langer intrekken.

Verwarm de oven voor op 160 C.
Verdeel de rijst en de bonen over de bodem van een ruime braadslee.
Schraap de marinade van de drumsticks. Leg de drumsticks terzijde.
Roer de bouillon door de marinade. Giet het mengsel over de rijst en bonen in de braadslee.
Leg de drumsticks op het bedje bonen en rijst en daar bovenop de stukjes mango.
Bedek de braadslee met aluminiumfolie en zet die in de oven.
Haal na 30 minuten de braadslee uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
Verhoog de temperatuur naar 200 C.
Verdeel de mangochutney over de drumsticks en zet de braadslee weer in de oven maar nu zonder folie.
Bak het gerecht nog 30 à 35 minuten of tot de drumsticks mooi gebruind zijn en de rijst alle vloeistof heeft geabsorbeerd.
Maak voor je het gerecht serveert de rijst met een vork wat losser.
Strooi de blaadjes koriander over het gerecht of laat ze achterwege als je er niet van houdt.
Serveren met partjes limoen.
Zet extra mango chutney in een kommetje op tafel.


Info


Een voortreffelijk kip-mangogerecht, zeker als je verse, zelf bereide mangochutney gebruikt. Daar kan geen potje tegen op. Moeilijk is het niet. Ziet het recept "Mango chutney" op deze site.


  Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________