R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten






















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
MANG TAY NAU CUA
asperge en crabsoep, 4 à 6 p., Vietnam





1 l kippenbouillon
1 el nuoc mam
2 tl nuoc mam
1/2 tl suiker
1/4 tl zout
1 el plantaardige olie
6 sjalotten,  fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 g krabvlees (blik)
versgemalen zwarte peper
2 el maizena
1 ei, lichtgeklopt
450 g asperges (pot/blik) in stukjes van 2 1/2 cm
1 el korianderblad, fijngescheurd
1 lente-uitje, in smalle ringetjes


Bereiding

Breng in een soeppan de bouillon en 1 el nuoc mam aan de kook. Voeg er de suiker en het zout aan toe.

Draai het vuur laag en laat het geheel zachtjes pruttelen.

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en roerbak er de sjalotten en knoflook in tot ze gaan geuren.
Voeg het krabvlees, 2 tl nuoc mam en zwarte peper naar smaak toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Terzijde zetten.

Voeg de maizena -opgelost in wat koud water- aan de bouillon toe en roer door de soep tot die dikker en helder wordt.

Voeg terwijl de soep kookt het ei toe en roer 1 minuut zachtjes.

Voeg het crabvlees en de aspergestukjes plus het vocht uit de pot of het blik toe en laat de soep op temperatuur komen.

Schep de soep in kommen of op borden en strooi er de koriander en de ringetjes lente-ui over. Draai er nog wat zwarte peper over.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________