|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
MANG TAY NAU CUA asperge en crabsoep, 4 à 6 p., Vietnam 1 l kippenbouillon 1 el nuoc mam 2 tl nuoc mam 1/2 tl suiker 1/4 tl zout 1 el plantaardige olie 6 sjalotten, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 250 g krabvlees (blik) versgemalen zwarte peper 2 el maizena 1 ei, lichtgeklopt 450 g asperges (pot/blik) in stukjes van 2 1/2 cm 1 el korianderblad, fijngescheurd 1 lente-uitje, in smalle ringetjes Bereiding Breng in een soeppan de bouillon en 1 el nuoc mam aan de kook. Voeg er de suiker en het zout aan toe. Draai het vuur laag en laat het geheel zachtjes pruttelen. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en roerbak er de sjalotten en knoflook in tot ze gaan geuren. Voeg het krabvlees, 2 tl nuoc mam en zwarte peper naar smaak toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Terzijde zetten. Voeg de maizena -opgelost in wat koud water- aan de bouillon toe en roer door de soep tot die dikker en helder wordt. Voeg terwijl de soep kookt het ei toe en roer 1 minuut zachtjes. Voeg het crabvlees en de aspergestukjes plus het vocht uit de pot of het blik toe en laat de soep op temperatuur komen. Schep de soep in kommen of op borden en strooi er de koriander en de ringetjes lente-ui over. Draai er nog wat zwarte peper over.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |