|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
dessert, 4 à 6 p., Zuid-Afrika 180 g suiker 2 eieren 1 el abrikozenjam 150 g patentbloem 1 tl bakpoeder 1/2 tl zout 1 flinke el boter plus extra voor het invetten 1 tl azijn 80 ml melk voor de saus: 180 à 200 ml slagroom 100 g boter 90 à 150 g suiker 80 ml heet water 2 tl vanille-essence optioneel: vanille-ijs Bereiding Verwarm de oven voor op 175 C. Vet een ovenschaal van 18 bij 18 bij 4 1/2 cm in met boter. Mix de eieren en de suiker tot een dikke, citroenkleurige substantie. Voeg de jam toe en mix die mee. Smelt de boter en voeg die mét de azijn aan het mengsel toe. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg dit mengsel mét de melk aan het eimengsel toe in de mengkom. Klop alles goed door elkaar. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak het tot de pudding bruin en goed gerezen is. De baktijd bedraagt -afhankelijk van de soort oven- 30 à 45 minuten. Verwarm de ingrediënten voor de saus in een pan tot ze allen gesmolten zijn. Meng ze. Giet de saus over de pudding zodra die uit de oven komt. Laat het dessert even staan voor het te serveren, zodat de saus door de pudding opgenomen kan worden. Warm serveren. Geef er indien gewenst vanille-ijs bij. Dit is een heel erg lekker toetje maar de calorieën zijn er naar. Geen toetje voor iedere dag dus maar zo heel af en toe moet je jezelf dit gunnen. De volgende dag desnoods alleen maar komkommersoep! Er valt overigens wel wat te beknibbelen op die calorieën. Houd het voor de saus die zo prachtig opgezogen wordt door de "pudding" maar bij 90 gram suiker. Dat is echt meer dan genoeg. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |