R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MALVA PUDDING
dessert, 4 à 6 p., Zuid-Afrika

reeks 515 (141K)
 

180 g suiker
2 eieren
1 el abrikozenjam
150 g patentbloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 flinke el boter plus extra voor het invetten
1 tl azijn
80 ml melk

voor de saus:
180 à 200 ml slagroom
100 g boter
90 à 150 g suiker
80 ml heet water
2 tl vanille-essence

optioneel:
vanille-ijs


Bereiding


Verwarm de oven voor op 175 C.
Vet een ovenschaal van 18 bij 18 bij 4 1/2 cm in met boter.
Mix de eieren en de suiker tot een dikke, citroenkleurige substantie.
Voeg de jam toe en mix die mee.
Smelt de boter en voeg die mét de azijn aan het mengsel toe.

Meng de bloem, het bakpoeder en het zout.
Voeg dit mengsel mét de melk aan het eimengsel toe in de mengkom. Klop alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in de ovenschaal en bak het tot de pudding bruin en goed gerezen is. De baktijd bedraagt -afhankelijk van de soort oven- 30 à 45 minuten.
Verwarm de ingrediënten voor de saus in een pan tot ze allen gesmolten zijn. Meng ze.
Giet de saus over de pudding zodra die uit de oven komt.



reeks 515 (141K)



Laat het dessert even staan voor het te serveren, zodat de saus door de pudding opgenomen kan worden.
Warm serveren. Geef er indien gewenst vanille-ijs bij.


Info


Dit is een heel erg lekker toetje maar de calorieën zijn er naar. Geen toetje voor iedere dag dus maar zo heel af en toe moet je jezelf dit gunnen.
De volgende dag desnoods alleen maar komkommersoep!
Er valt overigens wel wat te beknibbelen op die calorieën. Houd het voor de saus die zo prachtig opgezogen wordt door de "pudding" maar bij 90 gram suiker. Dat is echt meer dan genoeg.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________