|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Maleisië voor de currypasta: 4 tenen knoflook, fijngehakt 4 lange verse, rode chili's, zaad verwijderd, fijngehakt 2 stengels citroengras, alleen het witte gedeelte, fijngehakt 1 el verse geraspte gember 4 (paarse) sjalotjes, fijngehakt 1 1/2 tl gemalen kurkuma 60 ml arachideolie verder: 1 el arachideolie 2 uien, in halve maantjes gesneden 800 g filet van kippendijen, in stukjes van 3 cm 4 djeroet poeroet-blaadjes (kaffir-limoenblad) 1 kaneelstokje 4 steranijs 400 ml kokosmelk 1/2 kop (120 ml) kippenbouillon 2 tl palmsuiker 2 el vissaus voor erbij: in fijne reepjes gescheurd djeroet poeroet-blad gestoomde jasmijnrijst Bereiding Maal de curry-ingrediënten tot een gladde pasta en breng die op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de uien een minuut of 5 tot ze zacht zijn. Voeg de currypasta toe en bak die al roerend mee tot de geuren vrijkomen. Voeg de kip, de limoenblaadjes, het kaneelstokje, de steranijs, kokosmelk en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat de kipcurry met het deksel gedeeltelijk op de pan -zodat de saus kan indikken- een minuut of 30 garen. Neem de pan van het vuur en voeg de palmsuiker en de vissaus toe. Schep de kipcurry in kommen en strooi er wat reepjes limoenblaadjes over. Serveren met rijst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |