R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
MAISSOEP MET KIP (1)
voorgerecht, 4 p, China





ca 350 g kipfilet
ca 20 g maiskorrels (blik)
1 ui, grofgesneden
1 wortel; grofgesneden
1 stengel bleekselderij. grofgesneden
6 (witte) peperbolletjes
een paar takjes peterselie
1 laurierblad
1 l water
zout en peper
1 blad laurier

voor de garnering:
peterselie of bieslook, fijngesneden


Bereiding

Doe de kipfilet, ui, wortel, bleekselderij, peterselie, peperbolletjes en wat zout en 1 liter water in een pan en trek er een bouillon van (30 à 40 minuten).

Neem de filet(s) uit de pan en snijd ze in smalle reepjes of trek het kippenvlees met 2 vorken in stukjes. Terzijde zetten.

Giet de bouillon door een op een pan geplaatste zeef. De uit de bouillon gezeefde bestanddelen kun je wegdoen.

Doe de helft van de maiskorrels in de pan met de bouillon. Pureer de maiskorrels (staafmixer). Zie Info.

Doe de rest van de maiskorrels samen met de stukjes kip eveneens in de pan.
Breng het geheel weer op temperatuur en proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.

Schep de hete soep in kommen of borden en strooi er wat fijngesneden peterselie of bieslook over.

Serveer de soep.


Info


Niet iedereen zal de vliesjes appreciëren die ondanks stevig pureren in de soep zullen achterblijven. Zeef in dat geval de bouillon met de gepureerde mais voor er de rest van de mais en de stukjes kip aan toe te voegen.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________