|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| voorgerecht, 4 p, China ca 350 g kipfilet ca 20 g maiskorrels (blik) 1 ui, grofgesneden 1 wortel; grofgesneden 1 stengel bleekselderij. grofgesneden 6 (witte) peperbolletjes een paar takjes peterselie 1 laurierblad 1 l water zout en peper 1 blad laurier voor de garnering: peterselie of bieslook, fijngesneden Bereiding Doe de kipfilet, ui, wortel, bleekselderij, peterselie, peperbolletjes en wat zout en 1 liter water in een pan en trek er een bouillon van (30 à 40 minuten). Neem de filet(s) uit de pan en snijd ze in smalle reepjes of trek het kippenvlees met 2 vorken in stukjes. Terzijde zetten. Giet de bouillon door een op een pan geplaatste zeef. De uit de bouillon gezeefde bestanddelen kun je wegdoen. Doe de helft van de maiskorrels in de pan met de bouillon. Pureer de maiskorrels (staafmixer). Zie Info. Doe de rest van de maiskorrels samen met de stukjes kip eveneens in de pan. Breng het geheel weer op temperatuur en proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden. Schep de hete soep in kommen of borden en strooi er wat fijngesneden peterselie of bieslook over. Serveer de soep. Niet iedereen zal de vliesjes appreciëren die ondanks stevig pureren in de soep zullen achterblijven. Zeef in dat geval de bouillon met de gepureerde mais voor er de rest van de mais en de stukjes kip aan toe te voegen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|