R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MAISSOEP MET KIP EN CITROEN
voorgerecht, 4 p., Argentinië





1 ui, gesnipperd
1 el olijfolie
500 g voorgegaarde maiskorrels (blik/pot)
1 l kippenbouillon
1 el paprikapoeder
een snufje cayennepeper
het sap van een halve citroen
nootmuskaat
zout en peper
400 g kipfilet
crème fraiche


Bereiding


Snijd de kipfilet in dunne repen en strooi er wat paprikapoeder, zout en peper over.

Verhit de olie in een pan en fruit er de uisnippers een minuut of 5 in.
Laat de mais uitlekken en voeg die aan de uisnippers toe. Fruit de mais een paar minuten mee..
Voeg de bouillon, de rest van het paprikapoeder, de cayennepeper en wat zout toe.

Laat het geheel 3 minuten op laag vuur koken.
Pureer de soep
 
Breng de soep weer op temperatuur en laat er op laag vuur de kipreepjes in garen.
Roer tenslotte het citroensap door de soep.

Schep de soep in kommen of borden. Strooi wat nootmuskaat over de soep en voorzie iedere portie van een quenelle crème fraîche.
Meteen serveren.


Info







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________