R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
voorgerecht, 4 p., Argentinië
1 ui, gesnipperd 1 el olijfolie 500 g voorgegaarde maiskorrels (blik/pot) 1 l kippenbouillon 1 el paprikapoeder een snufje cayennepeper het sap van een halve citroen nootmuskaat zout en peper 400 g kipfilet crème fraiche
Bereiding
Snijd de kipfilet in dunne repen en strooi er wat paprikapoeder, zout en peper over. Verhit de olie in een pan en fruit er de uisnippers een minuut of 5 in. Laat de mais uitlekken en voeg die aan de uisnippers toe. Fruit de mais een paar minuten mee.. Voeg de bouillon, de rest van het paprikapoeder, de cayennepeper en wat zout toe. Laat het geheel 3 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep Breng de soep weer op temperatuur en laat er op laag vuur de kipreepjes in garen. Roer tenslotte het citroensap door de soep. Schep de soep in kommen of borden. Strooi wat nootmuskaat over de soep en voorzie iedere portie van een quenelle crème fraîche. Meteen serveren.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |