|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
1 kop (240 ml) melk 285 ml slagroom starter: 1/4 kop volle yoghurt Bereiding Breng onder constant roeren de melk in een steelpannetje aan de kook. Voeg de slagroom aan de kokende melk toe en giet het mengsel in een aardewerken kom of een pyrexschaal. Roer de yoghurt los. Roer 1 el van het melk-slagroommengsel als het tot warm is afgekoeld door de yoghurt en roer de verdunde yoghurt vervolgens door het melk-slagroom mengsel. Verwarm de oven tot 100 C. Zet de oven uit als die temperatuur bereikt is en plaats er de kom of schaal met het melk-slagroom-yoghurtmengsel in. Controleer na 2 uur of het mengsel een steverige consistentie heeft of wel mahdzoon geworden is. Neem die dan uit de afgekoelde oven en laat die verder afkoelen in de koelkast. Reserveer eventueel 1/4 kop mahdzoon om er een nieuw "batch" mee op te starten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |