R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MAHDZOON
Armeense yoghurt, Armenië


1 kop (240 ml) melk

285 ml slagroom

starter:
1/4 kop volle yoghurt

Bereiding

Breng onder constant roeren de melk in een steelpannetje aan de kook.
Voeg de slagroom aan de kokende melk toe en giet het mengsel in een aardewerken kom of een pyrexschaal.

Roer de yoghurt los.

Roer 1 el van het melk-slagroommengsel als het tot warm is afgekoeld door de yoghurt en roer de verdunde yoghurt vervolgens door het melk-slagroom mengsel.

Verwarm de oven tot  100 C.
Zet de oven uit als die temperatuur bereikt is en plaats er de kom of schaal
met het melk-slagroom-yoghurtmengsel in.

Controleer na 2 uur of het mengsel een steverige consistentie heeft of wel mahdzoon geworden is. Neem die dan uit de afgekoelde oven en laat die verder afkoelen in de koelkast.

Reserveer eventueel 1/4 kop mahdzoon om er een nieuw "batch" mee op te starten.



Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________