|
R E C E P T E N G A L E R
I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hete en gekruide, gegrilde kip, 4 p., Korea 900 g kippendijen, zonder bot en huid, in kleinere stukken gesneden 1/3 kop (80 ml) gojuchang chili-pasta (zie Info) 1/4 kop mirin 2 el sesamolie 2 à 3 tenen knoflook, geperst 1 el verse gember, geraspt zout en peper naar smaak verder: groene of rode slabladeren warme gestoomde rijst optioneel: 2 à 3 bosuitjes, grof gesneden gochujang-saus (zie Info) Bereiding Doe de eerste 7 ingrediënten plus (optioneel) de bosuitjes in een grote kom en meng ze goed. Zet de kom afgedekt met huishoudfolie in de koelkast en laat het kippenvlees minimaal 3 uur en maximaal 12 uur marineren. Neem de stukken kip uit de marinade en grill of rooster ze 5 à 10 minuten óf tot ze gaar zijn. Serveer het gerecht met slabladeren en gestoomde rijst. Neem een blad sla en leg er wat rijst op. Leg op de rijst een stukje gegrilde dak gui. Rol het slablad om de vulling heen. Eet mae-un dak guy vanuit de hand. Dak="kip", Mae-un="spicy". De mirin kun je vervangen door rijstwijn of sake met 1 el suiker. Gojuchang is een Koreaanse rode, gewoonlijk gefermenteerde, peperpasta. De pasta bevat gedroogde chilipepers en een emulsificerende zoetmaker als molasse. De pasta wordt (spaarzaam) gebruikt voor marinades, als ingrediënt bij koken of bakken en als condiment bij gemarineerd vlees, gemengde groenten met rijst, noedels en veel andere gerechten. Gojuchang is verkrijbaar in Aziatische (web)winkels. Gojuchang-saus: meng 2 el gojuchangpasta met 1 tl suiker, 2 tl sesamolie en genoeg sojasaus of water om er een vloeibaar condiment van te maken. Spreid een beetje saus op een slablad voor je het vult en oprolt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|