R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
MAE-UN DAK GUI
hete en gekruide, gegrilde kip, 4 p., Korea

900 g kippendijen, zonder bot en huid, in kleinere stukken gesneden
1/3 kop (80 ml) gojuchang chili-pasta (zie Info)
1/4 kop mirin
2 el sesamolie
2 à 3 tenen knoflook, geperst
1 el verse gember, geraspt
zout en peper naar smaak

verder:
groene of rode slabladeren
warme gestoomde rijst

optioneel:
2 à 3 bosuitjes, grof gesneden
gochujang-saus (zie Info)


Bereiding


Doe de eerste 7 ingrediënten plus (optioneel) de bosuitjes in een grote kom en meng ze goed. Zet de kom afgedekt met huishoudfolie in de koelkast en laat het kippenvlees minimaal 3 uur en maximaal 12 uur marineren.

Neem de stukken kip uit de marinade en grill of rooster ze 5 à 10 minuten óf tot ze gaar zijn.

Serveer het gerecht met slabladeren en gestoomde rijst. Neem een blad sla en leg er wat rijst op. Leg op de rijst een stukje gegrilde dak gui. Rol het slablad om de vulling heen. Eet mae-un dak guy vanuit de hand.


Info


Dak="kip", Mae-un="spicy".
De mirin kun je vervangen door rijstwijn of sake met 1 el suiker.

Gojuchang is een Koreaanse rode, gewoonlijk gefermenteerde, peperpasta. De pasta bevat gedroogde chilipepers en een emulsificerende zoetmaker als molasse. De pasta wordt (spaarzaam) gebruikt voor marinades, als ingrediënt bij koken of bakken en als condiment bij gemarineerd vlees, gemengde groenten met rijst, noedels en veel andere gerechten.
Gojuchang is verkrijbaar in Aziatische (web)winkels.

Gojuchang-saus: meng 2 el  gojuchangpasta met 1 tl suiker, 2 tl sesamolie en genoeg sojasaus of water om er een vloeibaar condiment van te maken.  Spreid een beetje saus op een slablad voor je het vult en oprolt.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________