R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 6 p., Brazilië 900 g aardappels boter 180 ml melk 1/2 tl knoflookpoeder 1/2 tl uienpoeder zout en versgemalen zwarte peper 2 el olijfolie 1 middelgrote ui, fijngesneden 3 tenen knoflook, geperst 900 g rundergehakt 1 el runderbouillonpoeder 2 koppen tomaat, fijngehakt 2 el lente-ui, fijngehakt 2 el basilicum, fijngehakt 1 el platte peterselie, fijngehakt 1/4 kop parmezaan, geraspt Bereiding Giet het kookwater af. Voeg de boter, melk, knoflookpoeder, uienpoeder en zout en peper aan de aardappels toe en pureer ze. Terzijde zetten en af laten koelen. Verwarm de oven voor (200 C). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de stukjes ui in tot ze zacht zijn (3 à 4 minuten). Voeg de knoflook toe en bak die even mee. Voeg het gehakt en de bouillonpoeder toe. Bak het gehakt tot het gebruind en rul is en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze op temperatuur komen. Verlaag de hittebron en zet het deksel op de pan. Laat het geheel terwijl je af en toe roert 15 minuten sudderen. Neem de pan van het fornuis en schep de lente-ui, basilicum en peterselie door het gehaktmengsel. Schep de helft van de puree in een egale laag in een middelgrote ovenbestendige schaal. Verdeel de vleessaus over de laag puree. Verdeel de rest van de puree over de vleessaus. Strooi er de geraspte pamezaan over. Zet de schaal in de oven. Bak het gerecht tot de bovenlaag mooi goudbruin gekleurd is en het geheel helemaal op temperatuur is (ca 15 minuten). Garneer met wat fijngehakte peterselie. Braziliaans comfortfood, gewoonlijk geserveerd met bonen en rijst als bijgerecht.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |