|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
18 stuks, Filipijnen 1 kleine ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 el olie 225 g gekookt varkensvlees, in blokjes gesneden 1/2 kop garnalen, in stukjes gesneden 1/2 kop kikkererwten, gekookt 1/4 kop gekookte ham, fijngesneden 2 koppen wortels, julienne 1/2 kop sperziebonen 2 koppen kool, geschaafd/geraspt 18 loempiavellen blaadjes sla Bereiding Verhit de olie in een wok en bak er de ui en knoflook in tot ze zacht zijn. Voeg het varkensvlees, de garnalen, kikkererwten en ham toe en bak ze onder regelmatig roeren 5 minuten. Voeg de wortel, sperziebonen en wat water toe laat ze 5 minuten meegaren. Voeg de kool en zout toe en ga door tot de kool gegaard is. Laat het mengsel vervolgens afkoelen. Leg een loempiavel in een op matig vuur verhitte, licht ingevette koekenpan en laat die een klein beetje kleur krijgen. Herhaal dit voor de overige loempiavellen. De vellen hoeven niet omgedraaid te worden. Leg een loempiavel -ongebruinde kant boven- met een hoek naar je toe. Leg er blaadjes sla op en 1/3 kop van het afgekoelde mengsel. Vouw een hoek (rechts of links) naar binnen toe en rol het loempiavel vanuit de naar je toeliggende hoek op. De loempia blijft aan één kant open. Direkt serveren met bruine saus. Meng 1/2 kop suiker en 1 el maizena. Roer er 1 kop kippenbouillon en 2 eetlepels sojasaus door. Verhit het mengsel tot het bubbelt. Verlaag de temperatuur en voeg 1 teentje fijngesneden knoflook toe. Laat de saus op het fornuis staan tot die dikker is.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |