R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
 




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
LUMPIANG SARIWA
18 stuks, Filipijnen

1 kleine ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 el olie
225 g gekookt varkensvlees, in blokjes gesneden
1/2 kop garnalen, in stukjes gesneden
1/2 kop kikkererwten, gekookt
1/4 kop gekookte ham, fijngesneden
2 koppen wortels, julienne
1/2 kop sperziebonen
2 koppen kool, geschaafd/geraspt
18 loempiavellen
blaadjes sla


Bereiding


Verhit de olie in een wok en bak er de ui en knoflook in tot ze zacht zijn.
Voeg het varkensvlees, de garnalen, kikkererwten en ham toe en bak ze onder regelmatig roeren 5 minuten.

Voeg de wortel, sperziebonen en wat water toe laat ze 5 minuten meegaren.

Voeg de kool en zout toe en ga door tot de kool gegaard is.
Laat het mengsel vervolgens afkoelen.

Leg een loempiavel in een op matig vuur verhitte, licht ingevette koekenpan en laat die een klein beetje kleur krijgen. Herhaal dit voor de overige loempiavellen. De vellen hoeven niet omgedraaid te worden.

Leg een loempiavel -ongebruinde kant boven- met een hoek naar je toe.
Leg er blaadjes sla op en 1/3 kop van het afgekoelde mengsel.

Vouw een hoek (rechts of links) naar binnen toe en rol het loempiavel vanuit de naar je toeliggende hoek op. De loempia blijft aan één kant open.

Direkt serveren met bruine saus.
Meng 1/2 kop suiker en 1 el maizena. Roer er 1 kop kippenbouillon en 2 eetlepels sojasaus door. Verhit het mengsel tot het bubbelt.
Verlaag de temperatuur en voeg 1 teentje fijngesneden knoflook toe. Laat de saus op het fornuis staan tot die dikker is.
  
Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________