n de |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
spring rolls met groentevulling, 10 stuks, Filipijnen 1 à 1 1/2 kop plantaardige olie 1 kleine witte of rode ui, in dunne schijfjes/reepjes 1 middelgrote wortel, julienne gesneden 2 1/2 kop (180 g) tauge, gespoeld en uitgelekt 10 spring roll wraps zout en peper, naar smaak optioneel: knoflook lenteui voor erbij: een dipsaus b.v . "Filipijnse zoetzure saus" of "Filipijnse zoetzure saus" Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur 1 1/2 el olie in een grote wok en bak er de ui en eventueel knoflook in tot die wat zachter is. Voeg de wortel toe, meng die met de ui en bak die 3 à 4 minuten mee. Voeg de tauge en eventueel lenteui plus zout en peper toe, meng weer, bak het geheel een minuut en neem dan de pan van de hittebron. Laat de groente in een zeef uitlekken (hoe droger, hoe krokanter het eindresultaat). Schep een eetlepel groente op één van de hoeken van een springroll-vel. Vouw die hoek over de vulling heen naar het midden toe. Vouw daarna de beide zijkanten eveneens naar het midden toe. Rol de lompia vervolgens vanuit de dichtst naar je toe liggende kant op. Maak voor een goede hechting het laatste stukje van de wrap met een beetje water vochtig voor je de springroll volledig oprolt. Leg de springroll met de naad naar beneden op een bakplaat. Ga zo door tot de rest van de wraps en de vulling verwerkt zijn. Doe de rest van de olie in een middelgrote kookpan en verhit die tot frituurtemperatuur (180 C). Bak de loempia's met een paar tegelijk tot ze rondom egaal goudgeel/licht bruin gekleurd zijn. Laat gebakken loempia's even uitlekken op keukenpapier. Serveer een saus bij de spring rolls. Bak de de diverse soorten groente niet langer dan aangegeven is. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze garen nog bij tijdens het frituren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |