n de R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LUMPIANG GULAY
spring rolls met groentevulling, 10 stuks, Filipijnen

1 à 1 1/2 kop plantaardige olie
1 kleine witte of rode ui, in dunne schijfjes/reepjes
1 middelgrote wortel, julienne gesneden
2 1/2 kop (180 g) tauge, gespoeld en uitgelekt
10 spring roll wraps
zout en peper, naar smaak

optioneel:
knoflook
lenteui

voor erbij:
een dipsaus
b.v . "Filipijnse zoetzure saus" of "Filipijnse zoetzure saus"
 


Bereiding


Verhit op middelhoge temperatuur 1 1/2 el olie in een grote wok en bak er de ui en eventueel knoflook in tot die wat zachter is.
Voeg de wortel toe, meng die met de ui en bak die 3 à 4 minuten mee.
Voeg de tauge en eventueel lenteui plus zout en peper toe, meng weer, bak het geheel een minuut en neem dan de pan van de hittebron.
Laat de groente in een zeef uitlekken (hoe droger, hoe krokanter het eindresultaat).

Schep een eetlepel groente op één van de hoeken van een springroll-vel. Vouw die hoek over de vulling heen naar het midden toe.
Vouw daarna de beide zijkanten eveneens naar het midden toe.
Rol de lompia vervolgens vanuit de dichtst naar je toe liggende kant op. Maak voor een goede hechting het laatste stukje van de wrap met een beetje water vochtig voor je de springroll volledig oprolt.
 
Leg de springroll met de naad naar beneden op een bakplaat. Ga zo door
tot de rest van de wraps en de vulling verwerkt zijn.

Doe de rest van de olie in een middelgrote kookpan en verhit die tot frituurtemperatuur (180 C).
Bak de loempia's met een paar tegelijk tot ze rondom egaal goudgeel/licht bruin gekleurd zijn.
Laat gebakken loempia's even uitlekken op keukenpapier.

Serveer een saus bij de spring rolls.


Info


Bak de de diverse soorten groente niet langer dan aangegeven is. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze garen nog bij tijdens het frituren.





naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________