|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
LUMMUR pannenkoeken, IJsland 1 1/2 kop havervlokken, gekookt en gekoeld 1/2 kop speltbloem 1 tl gemalen kardamom 1/2 tl Natvia (zoetstofpoeder, optioneel) een snufje zout 1 tl bakpoeder 1 ei 1 kop sojamelk
Bereiding
Doe de havervlokken in een kom, zeef er de bloem, kardamom, natvia, zout en bakpoeder over en meng ze. Werk (mixer, keukenmachine) het ei en de melk door de droge bestanddelen. Bak koeken van het beslag zoals je pannenkoeken bakt.
Info
Op de derde donderdag van april, viert IJsland het begin van de zomer. Op deze dag, een nationale feesdag wordt er volop lummur geserveerd. Ze lijken op pannenkoeken maar het deeg is veel dikker en het formaat waarin ze gebakken worden is kleiner.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |