![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
LOMBO DE PORCO ASSADO
geroosterd varkensvlees, 4 p., Brazilië ![]() een stuk varkensvkees (fricandeau) van 600 à 700 g 2 à 3 sinaasappels 1 limoen 1 middelgrote ui 2 tenen knoflook 1 laurierblad 1 bosje platte peterselie, fijngehakt 8 zwarte peperbolletjes 1 tl zout 4 à 5 lente-uitjes, inclusief het groen, in ringetjes Bereiding Spoel het vlees onder koud stromend water. Dep het droog en leg het in een ruime kom. Pers de sinaasappels en de limoen uit. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in grove stukken. Scheur het laurierblad in stukjes. Doe ui, knoflook, laurier, 1/4 kop fijngehakte peterselie, 1 kop sinaasappelsap, het sap van de limoen en peper en zout in de blender. Blend het geheel een halve minuut op hoge snelheid. Giet de marinade over het vlees. Bedek de kom met plastic folie. Laat de marinade 6 uur of een hele nacht intrekken. Verwarm de oven voor (185 C). Vet een bij de grootte van het stuk filet passende braadslee in met wat olie. Leg het vlees in de braadslee. Bewaar de marinade. Zet de braadslee in de oven en rooster het vlees 25 minuten. Giet de helft van de marinade over het vlees en laat het nog 1 1/2 uur garen. Bedruip om de 30 minuten het vlees met het bakvocht. Gebruik daarbij ook de rest van de marinade. Controleer met een vlees-thermometer of het vlees de temperatuur van 65 C heeft bereikt. Neem het vlees uit de oven en laat het in aluminiumfolie tien minuten rusten. Giet de in de braadslee achtergebleven sappen in een pannetje. Verhit het pannetje op matig vuur en voeg er de lente-ui en peterselie aan toe. Sauteer ze 2 minuten. Voeg als de saus te dik is wat water, sinaasappel- of limoensap toe. De bereiding van deze Braziliaanse klassieker vraagt enige planning. Het vlees moet minimaal zes uur marineren. De bereidingswijze zelf is eenvoudig. naar boven
| |