R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LOMBO DE PORCO ASSADO

geroosterd varkensvlees, 4 p., Brazilië




een stuk varkensvkees (fricandeau) van 600 à 700 g
2 à 3 sinaasappels
1 limoen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 laurierblad
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
8 zwarte peperbolletjes
1 tl zout
4 à 5 lente-uitjes, inclusief het groen, in ringetjes


Bereiding


Spoel het vlees onder koud stromend water.
 
Dep het droog en leg het in een ruime kom.

Pers de sinaasappels en de limoen uit.
Pel de ui en de knoflook en snijd ze in grove stukken.
Scheur het laurierblad in stukjes.

Doe ui, knoflook, laurier, 1/4 kop fijngehakte peterselie, 1 kop sinaasappelsap, het sap van de limoen en peper en zout in de blender.
Blend het geheel een halve minuut op hoge snelheid.

Giet de marinade over het vlees.
Bedek de kom met plastic folie.
Laat de marinade 6 uur of een hele nacht intrekken.

Verwarm de oven voor (185 C).

Vet een bij de grootte van het stuk filet passende braadslee in met wat olie.

Leg het vlees in de braadslee. Bewaar de marinade.

Zet de braadslee in de oven en rooster het vlees 25 minuten.

Giet de helft van de marinade over het vlees en laat het nog 1 1/2 uur garen.
Bedruip om de 30 minuten het vlees met het bakvocht. Gebruik daarbij ook de rest van de marinade.

Controleer met een vlees-thermometer of het vlees de temperatuur van 65 C heeft bereikt.
Neem het vlees uit de oven en laat het in aluminiumfolie tien minuten rusten.

Giet de in de braadslee achtergebleven sappen in een pannetje.
Verhit het pannetje op matig vuur en voeg er de lente-ui en peterselie aan toe. Sauteer ze 2 minuten.

Voeg als de saus te dik is wat water, sinaasappel- of limoensap toe.


Info


De bereiding van deze Braziliaanse klassieker vraagt enige planning. Het vlees moet minimaal zes uur marineren.

De bereidingswijze zelf is eenvoudig.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________