|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
LOK LAK
4 p., Cambodja 600 g kipfilet of biefstuk, in repen gesneden of 600 g garnalen 2 tl suiker 2 tl zout 2 tl geplette zwarte peper 1 1/3 tl chilisaus of meer of minder 4 tl olie plus extra voor het bakken 4 el sojasaus 4 el oestersaus 8 tenen knoflook, geplet slabladeren witte rijst, gekookt voor de pepersaus: 2 tl suiker 2 tl zout 2 tl geplette zwarte peper 2 tl geplette knoflook 1 limoen Bereiding Meng de suiker, zout, peper, olie, sojasaus, oestersaus en knoflook in een ruime kom. Voeg de repen kip toe en schep ze door de marinade. Laat de marinade 30 à 60 minuten intrekken. Meng het zout, de suiker, peper en knoflook en verdeel het mengsel over 4 kommetjes. Doe de olie in een wok en sauteer er de uien in tot ze gebruind zijn. Voeg de repen kip toe en roerbak ze tot ze gaar zijn (enkele minuten). Voeg chilisaus toe (hoeveelheid naar smaak). Neem 4 borden en en voorzie ze van rijst en een een bedje sla. Knijp vlak voor het serveren een limoen voor 1/4 deel uit boven ieder kommetje. Schep de repen kip op de sla en serveer er een kommetje pepersaus naast. De sla dient om er een reep vlees in te wikkelen en het bundeltje vervolgens in de pepersaus te dopen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |