R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LOK LAK

 4 p., Cambodja


600 g kipfilet of biefstuk, in repen gesneden of 600 g garnalen
2 tl suiker
2 tl zout
2 tl geplette zwarte peper
1 1/3 tl chilisaus of meer of minder
4 tl olie plus extra voor het bakken
4 el sojasaus
4 el oestersaus
8 tenen knoflook, geplet
slabladeren
witte rijst, gekookt

voor de pepersaus:
2 tl suiker
2 tl zout
2 tl geplette zwarte peper
2 tl geplette knoflook
1 limoen


Bereiding

Meng de suiker, zout, peper, olie, sojasaus, oestersaus en knoflook in een ruime kom.
Voeg de repen kip toe en schep ze door de marinade. Laat de marinade 30 à 60 minuten intrekken.

Meng het zout, de suiker, peper en knoflook en verdeel het mengsel over 4 kommetjes.

Doe de olie in een wok en sauteer er de uien in tot ze gebruind zijn.
Voeg de repen kip toe en roerbak ze tot ze gaar zijn (enkele minuten).
Voeg chilisaus toe (hoeveelheid naar smaak).

Neem 4 borden en en voorzie ze van rijst en een een bedje sla.

Knijp vlak voor het serveren een limoen voor 1/4 deel uit boven ieder kommetje.

Schep de repen kip op de sla en serveer er een kommetje pepersaus naast.


Info


De sla dient om er een reep vlees in te wikkelen en het bundeltje vervolgens in de pepersaus te dopen.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________