|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
1 grote ui, gesneden 2 el olijfolie 1 grote teen knoflook, fijngesneden 1/2 tl of naar smaak: gedroogde Italiaanse kruiden zout, zwarte peper en (Aleppo) rode peper naar smaak 1 kop verse champignons, schoongeboend en fijngesneden 2 middelgrote wortels, in rondjes van ruim 1/2 cm dik 1 kop groene of bruine linzen, gespoeld 1 blik gehakte tomaten met het sap 2 el tomatenpuree 6 koppen kippenbouillon 1/2 kop gehakte verse peterselie voor de gehaktballetjes: 450 g kalkoen-, lams- of rundergehakt 1 teen knoflook, fijngesneden 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden 1 groot ei, losgeklopt 1/2 kop broodkruim zout, zwarte peper en (Aleppo) rode peper naar smaak 2 el olijfolie optioneel: 1/2 fetakaasje, verkruimeld voor de garnering: 1/2 kop fijngehakte verse peterselie feta, verkruimeld Bereiding Verhit op lage temperatuur de olie in een grote pan en bak er de ui en knoflook in (ca 5 minuten). Voeg naar smaak Italiaanse kruiden, zout, zwarte en rode peper toe en bak ze even mee (1 minuut). Voeg de champignons en wortels toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg de linzen, gehakte tomaten met hun sap, de tomatenpuree en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur, voeg de peterselie toe, plaats het deksel gedeeltelijk op de pan en laat de soep onder af en toe roeren 45 minuten zachtjes koken. Meng in een kom het gehakt, de knoflook, de droge kruidenmix, het ei, (optioneel) de feta, het broodkruim, zout, zwarte en rode peper en draai er balletjes van (2 à 2 1/2 cm doorsnee). Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een ruime koekenpan en bak er de gehaktballetjes (niet teveel tegelijkertijd) in tot ze aan alle kanten gelijkmatig gebruind zijn (ca 5 minuten). De balletjes hoeven in dit stadium niet helemaal doorgaard te zijn. Schep ze met een schuimspaan op een met keukenpapier bedekt bord. Voeg de balletjes aan de soep toe als de 45 minuten voorbij zijn en laat ze warm worden. De soep kan geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |