R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
LINZENSOEP MET GEHAKTBALLETJES
8 p., Armenië






1 grote ui, gesneden
2 el olijfolie
1 grote teen knoflook, fijngesneden
1/2 tl of naar smaak: gedroogde Italiaanse kruiden
zout, zwarte peper en (Aleppo) rode peper naar smaak
1 kop verse champignons, schoongeboend en fijngesneden
2 middelgrote wortels, in rondjes van ruim 1/2 cm dik
1 kop groene of bruine linzen, gespoeld
1 blik gehakte tomaten met het sap
2 el tomatenpuree
6 koppen kippenbouillon
1/2 kop gehakte verse peterselie

voor de gehaktballetjes:
450 g kalkoen-, lams- of rundergehakt
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 groot ei, losgeklopt
1/2 kop broodkruim
zout, zwarte peper en (Aleppo) rode peper naar smaak
2 el olijfolie

optioneel:
1/2 fetakaasje, verkruimeld

voor de garnering:
1/2 kop fijngehakte verse peterselie
feta, verkruimeld


Bereiding

Verhit op lage temperatuur de olie in een grote pan en bak er de ui en knoflook in (ca 5 minuten).
Voeg naar smaak Italiaanse kruiden, zout, zwarte en rode peper toe en bak ze even mee (1 minuut).
Voeg de champignons en wortels toe en bak ze een paar minuten mee.
Voeg de linzen, gehakte tomaten met hun sap, de tomatenpuree en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. 
Verlaag vervolgens de temperatuur, voeg de peterselie toe, plaats het deksel gedeeltelijk op de pan en laat de soep onder af en toe roeren 45 minuten zachtjes koken.

Meng in een kom het gehakt, de knoflook, de droge kruidenmix, het ei, (optioneel) de feta, het broodkruim, zout, zwarte en rode peper en draai er balletjes van (2 à 2 1/2 cm doorsnee).
Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een ruime koekenpan en bak er de gehaktballetjes (niet teveel tegelijkertijd) in tot ze aan alle kanten gelijkmatig gebruind zijn (ca 5 minuten). De balletjes hoeven in dit stadium niet helemaal doorgaard te zijn. Schep ze met een schuimspaan op een met keukenpapier bedekt bord.

Voeg de balletjes aan de soep toe als de 45 minuten voorbij zijn en laat ze warm worden.

De soep kan geserveerd worden.
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________