R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 LIBANESE KIPSHAWARMA
Libanon





500 g kipfilet, in dunne reepjes

voor de marinade:
1 à 2 el ketchup
1 à 2 el witte azijn
2 el yoghurt
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl paprika
1/4 tl peper
1/4 tl komijn
1/4 tl "seven spice"
1/2 tl zout
het sap van 1/2 citroen
 1 à 2 el olijfolie


Bereiding


Doe de ingrediënten voor de marinade in een ruime kom en meng ze.
Voeg de kipreepjes toe en schep ze om tot ze allen gelijkmatig met de marinade bedekt zijn.
Zet de kom bedekt met plastic folie in de koelkast en laat de marinade een paar uur lang, beter nog een hele nacht, intrekken.

Verwarm de oven voor (200 C).

Laat de kipreepjes op kamertemperatuur komen (30 minuten).

Doe de kipreepjes in een ruime, ovenbestendige pan en druppel er wat olijfolie over.
Zet de pan in de voorverwarmde oven.
Verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 180 C en schep de kipreepjes om. Doe dat ook na de volgende 10 minuten en mochten ze nog niet volledig gaar zijn, ook nog eens na de daaropvolgende 10 minuten.

Serveer de shawarma in een wrap van Libanees platbrood samen met stukjes of schijfjes gekookte, gebakken of gefrituurde aardappel, Libanese knoflooksaus (toum) en libanese shawarmapickles.


Info


Klik hier voor het recept "Libanees platbrood".

Klik hier voor het recept "Libanese shawarmapickles".




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________