R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Libanon 500 g kipfilet, in dunne reepjes voor de marinade: 1 à 2 el ketchup 1 à 2 el witte azijn 2 el yoghurt 1/2 tl knoflookpoeder 1/2 tl cayennepeper 1/2 tl paprika 1/4 tl peper 1/4 tl komijn 1/4 tl "seven spice" 1/2 tl zout het sap van 1/2 citroen 1 à 2 el olijfolie Bereiding Doe de ingrediënten voor de marinade in een ruime kom en meng ze. Voeg de kipreepjes toe en schep ze om tot ze allen gelijkmatig met de marinade bedekt zijn. Zet de kom bedekt met plastic folie in de koelkast en laat de marinade een paar uur lang, beter nog een hele nacht, intrekken. Verwarm de oven voor (200 C). Laat de kipreepjes op kamertemperatuur komen (30 minuten). Doe de kipreepjes in een ruime, ovenbestendige pan en druppel er wat olijfolie over. Zet de pan in de voorverwarmde oven. Verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 180 C en schep de kipreepjes om. Doe dat ook na de volgende 10 minuten en mochten ze nog niet volledig gaar zijn, ook nog eens na de daaropvolgende 10 minuten. Serveer de shawarma in een wrap van Libanees platbrood samen met stukjes of schijfjes gekookte, gebakken of gefrituurde aardappel, Libanese knoflooksaus (toum) en libanese shawarmapickles. Klik hier voor het recept "Libanees platbrood". Klik hier voor het recept "Libanese shawarmapickles".
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |