R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
 LAMS-PELAU
4 p., Caraïben


450 g lamsstoofvlees
1 el currypoeder
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde oregano
1 verse of gedroogde chilipeper
2 el boter of margarine plus wat extra
600 ml runds-of kippenbouillon of kokosmelk
1 tl gemalen zwarte peper
2 tomaten, fijngehakt
2 tl suiker
2 el fijngehakte lente-ui
450 g basmatirijst

voor de garnering:
lente-ui in reepjes gesneden (lengterichting)


Bereiding


Snijd het lamsvlees in blokjes en doe ze in een kom.

Voeg het kerriepoeder, de ui, de knoflook, de kruiden (tijm, oregano) en de chilipeper toe en meng ze met het vlees.
Bedek de kom met clingfilm en laat het vlees een uur marineren.

Verhit de boter in een pan en bak er het lamsvlees 5 à 10 minuten in.

Giet er de bouillon of de kokosmelk bij en breng het geheel aan de kook.

Draai het vuur laag en laat het vlees een minuut of 35 sudderen tot het gaar is.

Voeg de zwarte peper, de tomaten, de suiker, de lente-ui en de rijst toe.
Meng alles goed. Na deze toevoeging moet het geheel 2 1/2 centimeter onder de vloeistof (bouillon/kokosmelk) staan. Voeg wat water toe indien nodig.

Zet het deksel op de pan en laat de pelau zachtjes koken tot de rijst gaar is en het vocht geabsorbeerd heeft.

Schep de pelau in een serveerschaal en roer er wat boter of magarine door.

Garneer met de strips lente-ui.


Info


Indiase immigranten introduceerden pilau in de Caraïben. De naam veranderde wat maar het gerecht zelf nauwelijks.






Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________