![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| 4 p., Caraïben 450 g lamsstoofvlees 1 el currypoeder 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, geperst 1/2 tl gedroogde tijm 1/2 tl gedroogde oregano 1 verse of gedroogde chilipeper 2 el boter of margarine plus wat extra 600 ml runds-of kippenbouillon of kokosmelk 1 tl gemalen zwarte peper 2 tomaten, fijngehakt 2 tl suiker 2 el fijngehakte lente-ui 450 g basmatirijst voor de garnering: lente-ui in reepjes gesneden (lengterichting) Bereiding Snijd het lamsvlees in blokjes en doe ze in een kom. Voeg het kerriepoeder, de ui, de knoflook, de kruiden (tijm, oregano) en de chilipeper toe en meng ze met het vlees. Bedek de kom met clingfilm en laat het vlees een uur marineren. Verhit de boter in een pan en bak er het lamsvlees 5 à 10 minuten in. Giet er de bouillon of de kokosmelk bij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees een minuut of 35 sudderen tot het gaar is. Voeg de zwarte peper, de tomaten, de suiker, de lente-ui en de rijst toe. Meng alles goed. Na deze toevoeging moet het geheel 2 1/2 centimeter onder de vloeistof (bouillon/kokosmelk) staan. Voeg wat water toe indien nodig. Zet het deksel op de pan en laat de pelau zachtjes koken tot de rijst gaar is en het vocht geabsorbeerd heeft. Schep de pelau in een serveerschaal en roer er wat boter of magarine door. Garneer met de strips lente-ui. Indiase immigranten introduceerden pilau in de Caraïben. De naam veranderde wat maar het gerecht zelf nauwelijks.
| |