R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 LAMPREADO
hoofdgerecht, 8 stuks, 4 p., Paraguay





450 g verse cassave (yucca)
2 el canola-olie, plus extra
1 kop fijngesneden ui
1 teen knoflook, fijngesneden
250 g mager rundergehakt
1/2 tl zout
1/4 tl versgemalen zwarte peper
gedroogd broodkruim


Bereiding


Schil de cassavewortels en snijd ze in stukken. Kook ze in licht gezouten water (20 à 30 minuten) tot ze zacht zijn maar niet te zacht want dan worden ze waterig. Laat de stukken cassave uitlekken en pureer ze.

Verhit ondertussen op middelhoog vuur de olie in een koekenpan en bak er de ui en de knoflook een minuut of 5 in. Roer af en toe.
Voeg het gehakt en zout en peper toe. Bak het gehakt rul.

Meng het gegaarde gehakt met de cassave en vorm er acht patties (vgl hamburgers) van. Haal ze door het broodkruim tot ze er helemaal en egaal mee zijn bedekt.

Verhit een grote koekenpan. Voeg zoveel olie toe dat de bodem er net mee bedekt wordt. Leg 4 patties tegelijk in de pan als die flink heet is. Bak de patties aan beide zijden (ieder zijde circa 4 minuten) goudbruin.
 
Warm serveren met een salade.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________