![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ________________
| salade van sperziebonen, bijgerecht 4 p., Indonesië ![]() 250 g sperziebonen de schil van 1 citroen 2 el citroensap 1 1/2 el ketjap manis 1 tl witte basterdsuiker 1 1/2 tl sambal badjak 1 mespunt knoflookpoeder 1 el selderijblad, fijngehakt 2 tomaten, ontveld 1 1/2 el olie Bereiding Snijd de uiteinden van de boontjes. Snijd ze indien gewenst bij tot ze dezelfde lengte hebben. Breng water met daarin de citroenschil en zout (2 tl per liter) aan de kook. Voeg de sperziebonen toe, laat het water weer op temperatuur komen en kook de bonen 8 à 10 minuten, ze moeten knapperig blijven. Verwijder de citroenschil en laat de bonen uitlekken. Doe ze vervolgens in een kom. Meng het citroensap, de ketjap, basterdsuiker, sambal, knoflookpoeder en de olie en giet het mengsel over de nog wat warme sperzieboontjes. Laat de boontjes helemaal afkoelen. Giet de boontjes opnieuw af. Vang daarbij de dressing op. Maak een serveerschaal op met de boontjes. Snijd de ontvelde tomaten in kwarten. Haal ze door de dressing, bestrooi ze met fijngesneden koriander, bladselderij of peterselie en schik ze naast de sperziebonen op de serveerschaal.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |