![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
noedelsoep, 4 p., Maleisië ![]() 10 macadamianoten 1 stengel citroengras 1 stukje galangal (2 1/2 cm) 1 tl kurkuma 1 tl versgemalen zwarte peper 2 tl gemalen koriander 10 sjalotjes 4 teentjes knoflook 1 tl garnalenpasta 6 rode chili's, zonder zaad en zaadlijsten 1/2 blikje kokosmelk 2 tl suiker 2 tl zout 4 el zonnebloemolie 1 kipfilet 1 omelet van 3 eieren verse koriander 500 g rijstnoedels taugé 1 l water witte peper 1 kop (240 ml) garnalen Bereiding Doe de sjalotjes, teentjes knoflook, macadamianoten, (geschilde) galangal, chili's, peper, koriander, kurkuma, garnalenpasta en de stengel citroengras in de keukenmachine en maal ze tot een zeer fijne pasta. Bak de pasta circa 10 minuten in de olie tot ze een donkerder kleur heeft. Voeg de suiker, zout en 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens op laag vuur 15 minuten zachtjes koken Roer er de kokosmelk door en proef of er suiker en zout toegevoegd moeten worden. Voeg een snufje witte peper toe. Zeef de soep en breng die weer aan de kook. Voeg de garnalen toe en laat ze een paar minuten garen. Verdeel gekookte rijstnoedels, gekookte kipfilet, in stukjes gesneden omelet, wat taugé en versgehakte koriander over 4 kommen of borden en schep er de soep over. Serveer de laksa.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |