R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 LAKSA
noedelsoep, 4 p., Maleisië





10 macadamianoten
1 stengel citroengras
1 stukje galangal (2 1/2 cm)
1 tl kurkuma
1 tl versgemalen zwarte peper
2 tl gemalen koriander
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 tl garnalenpasta
6 rode chili's, zonder zaad en zaadlijsten
1/2 blikje kokosmelk
2 tl suiker
2 tl zout
4 el zonnebloemolie
1 kipfilet
1 omelet van 3 eieren
verse koriander
500 g rijstnoedels
taugé
1 l water
witte peper
1 kop (240 ml) garnalen


Bereiding


Doe de sjalotjes, teentjes knoflook, macadamianoten, (geschilde) galangal, chili's, peper, koriander, kurkuma, garnalenpasta en de stengel citroengras in de keukenmachine en maal ze tot een zeer fijne pasta.
Bak de pasta circa 10 minuten in de olie tot ze een donkerder kleur heeft.
Voeg de suiker, zout en 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens op laag vuur 15 minuten zachtjes koken
 
Roer er de kokosmelk door en proef of er suiker en zout toegevoegd moeten worden.
Voeg een snufje witte peper toe.
Zeef de soep en breng die weer aan de kook.
Voeg de garnalen toe en laat ze een paar minuten garen.
Verdeel gekookte rijstnoedels, gekookte kipfilet, in stukjes gesneden omelet, wat taugé en versgehakte koriander over 4 kommen of borden en schep er de soep over.
Serveer de laksa.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________