R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KYLLINGESALAT MED HINDBEAR-DIJONDRESSING
kipsalade met frambozen-dijondressing, 4 p., Denemarken





4 gegrilde kipfilets
150 g sperziebonen
150 g gemengde sla (romaine, veldsla, rucola...)
2 avocado's
2 peren
100 g blauwe kaas
50 g verse frambozen
versgemalen peper

voor de frambozendressing:
150 g frambozen
1 el dijonmosterd
1 1/2 el vloeibare honing
2 el rodewijnazijn
1 1/2 dl neutrale olie (raapolie)
zout


Bereiding


De dressing:
Pureer de frambozen.
Haal de puree door een fijne zeef zodat de pitjes van de frambozen achterblijven. Druk de puree met de bolle kant van een lepel door de zeef.

Roer de mosterd, de honing en de azijn door de frambozenpuree.
Giet beetje bij beetje de olie bij het mengsel.
Roer tot de olie helemaal opgenomen is.
Breng de dressing op smaak met zout.

De salade:
Snijd het kippenvlees in blokjes of repen.
Kook de bonen in licht gezouten water (ca 4 minuten)
Spoel de gekookte bonen in koud water en laat ze uitdruppen.
Was de sla en centrifugeer die.
Pel de avocado's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Schil ze niet.

Schik achtereenvolgens de sla, de bonen, de peren, de kip en de avocado's op een ruime platte serveerschaal.
Brokkel de blauwschimmelkaas over de salade.
Verdeel de frambozen over de salade.

Giet de dressing over de salade en maal er wat zwarte peper over.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________