R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kipsalade met frambozen-dijondressing, 4 p., Denemarken 4 gegrilde kipfilets 150 g sperziebonen 150 g gemengde sla (romaine, veldsla, rucola...) 2 avocado's 2 peren 100 g blauwe kaas 50 g verse frambozen versgemalen peper voor de frambozendressing: 150 g frambozen 1 el dijonmosterd 1 1/2 el vloeibare honing 2 el rodewijnazijn 1 1/2 dl neutrale olie (raapolie) zout Bereiding De dressing: Pureer de frambozen. Haal de puree door een fijne zeef zodat de pitjes van de frambozen achterblijven. Druk de puree met de bolle kant van een lepel door de zeef. Roer de mosterd, de honing en de azijn door de frambozenpuree. Giet beetje bij beetje de olie bij het mengsel. Roer tot de olie helemaal opgenomen is. Breng de dressing op smaak met zout. De salade: Snijd het kippenvlees in blokjes of repen. Kook de bonen in licht gezouten water (ca 4 minuten) Spoel de gekookte bonen in koud water en laat ze uitdruppen. Was de sla en centrifugeer die. Pel de avocado's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Schil ze niet. Schik achtereenvolgens de sla, de bonen, de peren, de kip en de avocado's op een ruime platte serveerschaal. Brokkel de blauwschimmelkaas over de salade. Verdeel de frambozen over de salade. Giet de dressing over de salade en maal er wat zwarte peper over.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |