![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Turkije 500 g lams- of rundergehakt 2 sneetjes oud witbrood, zonder korst 1 ui, geraspt 1 ei, losgeklopt 1/2 kop peterselie, fijngehakt zout en peper 1/2 à 1 tl komijn 1/2 kop bloem zonnebloemolie Bereiding Laat de sneetjes brood koud water opzuigen. Wacht een minuut(je) en knijp er dan al het water uit. Snijd of pluk het brood in stukjes. Doe het brood met al de andere ingrediënten behalve de zonnebloemolie in en kom en meng ze. Strooi de bloem in een egale laag op een bord. Terzijde zetten. Neem een flinke eetlepel gehakt en rol dat tussen de palmen van je hand in een langwerpige vorm, vgl. een vinger. Plakt het gehakt teveel, maak dan je handen nat. Ga zo door tot al het gehakt verwerkt is. Rol de koftes door de bloem. Bak je ze niet meteen, bedek ze dan met plastic folie en laat ze in de koelkast opstijven. Ze zijn indien gewenst, zo ook goed in te vriezen. Bak de köfte in wat zonnebloemolie tot ze gaar en gebruind zijn (10 à 15 minuten). "Kuru" betekent letterlijk "droog" maar dat gaat bij een "normale" bereiding niet op voor deze köfte. Köfte zijn populair in heel Turkije, zowat iedere regio heeft zijn eigen variant(en) en er zijn restaurantjes die alleen köfte (en diverse bijgerechten) op hun menukaart hebben staan. "köfte" is afgeleid van het Perzische "koofteh", wat "pounded (to pound: beuken, stampen, bonzen) meat" (vlees) betekent. In India is het "kofta" geworden, in Griekenland "kefthe" en in Marokko "kefta". |