R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten







































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KURU KOFTE
4 p., Turkije

500 g lams- of rundergehakt
2 sneetjes oud witbrood, zonder korst
1 ui, geraspt
1 ei, losgeklopt
1/2 kop peterselie, fijngehakt
zout en peper
1/2 à 1 tl komijn
1/2 kop bloem
zonnebloemolie


Bereiding


Laat de sneetjes brood koud water opzuigen.
Wacht een minuut(je) en knijp er dan al het water uit.
Snijd of pluk het brood in stukjes.
Doe het brood met al de andere ingrediënten behalve de zonnebloemolie in en kom en meng ze.

Strooi de bloem in een egale laag op een bord. Terzijde zetten.

Neem een flinke eetlepel gehakt en rol dat tussen de palmen van je hand in een langwerpige vorm, vgl. een vinger. Plakt het gehakt teveel, maak dan je handen nat. Ga zo door tot al het gehakt verwerkt is.
 
Rol de koftes door de bloem. 
Bak je ze niet meteen, bedek ze dan met plastic folie en laat ze in de koelkast opstijven. Ze zijn indien gewenst, zo ook goed in te vriezen.

Bak de köfte in wat zonnebloemolie tot ze gaar en gebruind zijn (10 à 15 minuten).


Info


"Kuru" betekent letterlijk "droog" maar dat gaat bij een "normale" bereiding niet op voor deze köfte. Köfte zijn populair in heel Turkije, zowat iedere regio heeft zijn eigen variant(en) en er zijn restaurantjes die alleen köfte (en diverse bijgerechten) op hun menukaart hebben staan.

"köfte" is afgeleid van het Perzische "koofteh", wat "pounded (to pound: beuken, stampen, bonzen) meat" (vlees) betekent. In India is het "kofta" geworden, in Griekenland "kefthe" en in Marokko "kefta".


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________