R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KUKULU MUSAMMA

4 p., Sri Lanka

1 k kip (borst, dij), in stukjes
4 grote uien, fijngesneden
1 tl gemberpasta
1 1/2 tl knoflookpasta
4 kerrieblaadjes
4 pandanblaadjes (rampe)
een stukje (3 cm) kaneelstok 
4 groene kardamompitten, geplet
5 el zwart currypoeder (zie Info)
1/2 tl gemalen kurkuma
2 el tomatenpuree
4 el tomatensaus
250 ml dikke kokosmelk
2 el ghee
 2 el suiker
zout naar smaak

voor de garnering:
krokant gefrituurde ui


Bereiding


Kruid het kippenvlees met zout. Laat het gedurende een kwartier intrekken.
Verhit de ghee in een wok (of pan), voeg het kippenvlees toe en bak het aan alle kanten goudbruin. Schep het vlees vervolgens met een schuimspaan op een bord.

Doe de uien mét de kerrie- en pandanblaadjes, het stukje kaneelstok en de  kardamompitten in de wok en bak ze 5 minuten óf tot de uien licht goudbruin gekleurd zijn in de achtergebleven ghee.
Verlaag de temperatuur en voeg het currypoeder toe samen met de kurkuma, gember, knoflook, tomatenpuree en een beetje water.
Roer tot de ingrediénten goed gemengd zijn.
Temper als het mengsel goed verhit is de warmtebron en laat het geheel 6 minuten zachtjes sudderen.
Doe het kippenvlees terug in de wok en laat het 10 minuten meesudderen.
Voeg de tomatenpuree, tomatensaus, suiker en de kokosmelk toe. Laat ze op temperatuur komen en laat het geheel dan nog 10 minuten op laag vuur staan.
Proef of er zout moet worden toegevoegd.
Garneer kukulu musamma met de krokante uiringen.

Direkt serveren met rijst of paratha (platbrood).


Info


Kuku(lu) betekent kip.

Klik hier voor het recept voor zwart currypoeder.

Klik hier voor het recept voor paratha.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________