![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
1 k kip (borst, dij), in stukjes 4 grote uien, fijngesneden 1 tl gemberpasta 1 1/2 tl knoflookpasta 4 kerrieblaadjes 4 pandanblaadjes (rampe) een stukje (3 cm) kaneelstok 4 groene kardamompitten, geplet 5 el zwart currypoeder (zie Info) 1/2 tl gemalen kurkuma 2 el tomatenpuree 4 el tomatensaus 250 ml dikke kokosmelk 2 el ghee 2 el suiker zout naar smaak voor de garnering: krokant gefrituurde ui Bereiding Kruid het kippenvlees met zout. Laat het gedurende een kwartier intrekken. Verhit de ghee in een wok (of pan), voeg het kippenvlees toe en bak het aan alle kanten goudbruin. Schep het vlees vervolgens met een schuimspaan op een bord. Doe de uien mét de kerrie- en pandanblaadjes, het stukje kaneelstok en de kardamompitten in de wok en bak ze 5 minuten óf tot de uien licht goudbruin gekleurd zijn in de achtergebleven ghee. Verlaag de temperatuur en voeg het currypoeder toe samen met de kurkuma, gember, knoflook, tomatenpuree en een beetje water. Roer tot de ingrediénten goed gemengd zijn. Temper als het mengsel goed verhit is de warmtebron en laat het geheel 6 minuten zachtjes sudderen. Doe het kippenvlees terug in de wok en laat het 10 minuten meesudderen. Voeg de tomatenpuree, tomatensaus, suiker en de kokosmelk toe. Laat ze op temperatuur komen en laat het geheel dan nog 10 minuten op laag vuur staan. Proef of er zout moet worden toegevoegd. Garneer kukulu musamma met de krokante uiringen. Direkt serveren met rijst of paratha (platbrood). Kuku(lu) betekent kip. Klik hier voor het recept voor zwart currypoeder. Klik hier voor het recept voor paratha.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |