R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KRUCHENYKY MET AARDAPPEL, SPEKJES EN KAAS

 gevulde kiprolletjes, Oekraïne


100 g buikspek of spekblokjes
500 g aardappel
150 g harde kaas
50 g boter
500 g kipfilet
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
gemalen rode peper, naar smaak
zure room, naar smaak


bereiding

Spoel de kipfilets en dep ze droog met keukenpapier.

Snijd de filets in lange repen en sla ze met een vleeshamer plat.
Meng  een hoeveelheid zout, zwarte peper en rode peper en wrijf er de repen kip mee in.

Hak het buikspek fijn, rasp de harde kaas en laat de boter smelten.
Meng het buikspek, de geraspte kaas, de zure room en de gesmolten boter.
Verdeel de vulling over de repen kip. en rol die op. Zet de eindstukjes met een prikker vast.

Verwarm de oven voor (180 C)

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de aardappelblokjes en de kiprolletjes op. Schuif de bakplaat de oven in en bak de kiprolletjes en blokjes aardaoppel 40 à 45 minuten.

Verwijder de prikkers. Serveer de kruchenyky en de aardappelblokjes met een groente of salade.


Info


 










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________