![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KOUSEBAND MET ZOUT VLEES
4 p.,
Suriname
400 g kouseband 150 à 200 g zoutvlees 1 ui 1 teen knoflook 2 tomaten 2 maggiblokjes 2 el eetlepels zonnebloemolie of boter peper naar smaak water Bereiding Kook het zoutvlees 20 à 30 minuten om het te ontzouten en wat zachter te laten worden. Spoel het daarna af met koud water. Snijd het afgespoelde en afgekoelde vlees in blokjes en zet het terzijde. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de kouseband recht of diagonaal in stukjes van ongeveer 4 centimeter. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie of boter in een ruime pan en bak er de ui een minuut of 5 in. Bak de laatste minuut de knoflook mee. Voeg de stukjes tomaat en de blokjes zoutvlees toe en bak ze een minuut of 5 mee. Voeg een deciliter warm water toe en als dat aan de kook is de maggiblokjes en stukjes kouseband. Verlaag de temperatuur en laat met het deksel op de pan het geheel zachtjes koken tot de kouseband nagenoeg gaar is (ca 20 minuten). Neem 5 minuten voor het einde van de kooktijd het deksel van de pan om overtollig water te laten verdampen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |