R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOUSEBAND MET ZOUT VLEES

4 p., Suriname


400 g kouseband
150 à 200 g zoutvlees
1 ui
1 teen knoflook
2 tomaten
2 maggiblokjes
2 el eetlepels zonnebloemolie of boter
peper naar smaak
water


Bereiding

Kook het zoutvlees 20 à 30 minuten om het te ontzouten en wat zachter te laten worden. Spoel het daarna af met koud water.

Snijd het afgespoelde en afgekoelde vlees in blokjes en zet het terzijde.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Snijd de kouseband recht of diagonaal in stukjes van ongeveer 4 centimeter.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Verhit de olie of boter in een ruime pan en bak er de ui een minuut of 5 in. Bak de laatste minuut de knoflook mee.
Voeg de stukjes tomaat en de blokjes zoutvlees toe en bak ze een minuut of 5 mee.

Voeg een deciliter warm water toe en als dat aan de kook is de maggiblokjes en stukjes kouseband.
Verlaag de temperatuur en laat met het deksel op de pan het geheel zachtjes koken tot de kouseband nagenoeg gaar is (ca 20 minuten).
Neem 5 minuten voor het einde van de kooktijd het deksel van de pan om overtollig water te laten verdampen.


Info
















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________