![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Sri Lanka 3 el plantaardige olie 4 roti platbroden, zelf gemaakt of kant en klaar 2 kipfilets, in stukken 1 ui, fijngesneden 6 gedroogde curryblaadjes 3 tenen knoflook, geperst een stukje verse gember (3 cm) 1 rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander 1 grote wortel, julienne gesneden 1/2 kool, fijngesneden 2 tomaten, in partjes 2 eieren, losgeklopt 4 lente-uitjes, fijngesneden voor de currysaus: 160 ml kokoscreme 1 el currypoeder 1 el sojasaus 1 el tomatenpuree Bereiding Zelf roti maken is niet moeilijk. Klik hier voor het recept. "Krik" kant en klaar roti platbroden even "op" in een droge koekenpan of in de oven voor ze in stukken te breken. Leg de stukken roti op een bord. Verhit 1 el olie in een koeken- of hapjespan en bak er de stukken kip in tot ze gaar zijn. Leg ze op het bord met de stukken roti. Voeg een eetlepel olie toe en bak er de stukjes ui in (5 minuten). Voeg de curryblaadjes, knoflook, gember, chilipeper en de specerijen toe en bak ze een minuut mee. Voeg de wortel en de kool toe en ca 3 minuten later de tomaten. Voeg als de tomaten uiteen gaan vallen de geklopte eieren toe. Meng ze al roerend met de andere in de pan aanwezige ingrediënten en laat ze op matige temperatuur stollen. Meng ondertussen in een kommetje de kokosroom, het currypoeder, de sojasaus en de tomatenpuree. Doe de stukken roti en kip terug in de pan samen met de saus en de lente-uitjes. Meng alle ingrediënten en breng het geheel op temperatuur (ca 3 minuten). Het gerecht kan geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |