R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOTTU ROTI
4 p., Sri Lanka


3 el plantaardige olie
4 roti platbroden, zelf gemaakt of kant en klaar
2 kipfilets, in stukken
1 ui, fijngesneden
6 gedroogde curryblaadjes
3 tenen knoflook, geperst
een stukje verse gember (3 cm)
1 rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 grote wortel, julienne gesneden
1/2 kool, fijngesneden
2 tomaten, in partjes
2 eieren, losgeklopt
4 lente-uitjes, fijngesneden

voor de currysaus:
160 ml kokoscreme
1 el currypoeder
1 el sojasaus
1 el tomatenpuree


Bereiding


Zelf roti maken is niet moeilijk. Klik hier voor het recept.

"Krik" kant en klaar roti platbroden even "op" in een droge koekenpan of in de oven voor ze in stukken te breken. Leg de stukken roti op een bord.

Verhit 1 el olie in een koeken- of hapjespan en bak er de stukken kip in tot ze gaar zijn. Leg ze op het bord met de stukken roti.

Voeg een eetlepel olie toe en bak er de stukjes ui in (5 minuten).

Voeg de curryblaadjes, knoflook, gember, chilipeper en de specerijen toe en bak ze een minuut mee.

Voeg de wortel en de kool toe en ca 3 minuten later de tomaten.

Voeg als de tomaten uiteen gaan vallen de geklopte eieren toe. Meng ze al roerend met de andere in de pan aanwezige ingrediënten en laat ze op matige temperatuur stollen.

Meng ondertussen in een kommetje de kokosroom, het currypoeder, de sojasaus en de tomatenpuree.

Doe de stukken roti en kip terug in de pan samen met de saus en de lente-uitjes. Meng alle ingrediënten en breng het geheel op temperatuur (ca 3 minuten).

Het gerecht kan geserveerd worden.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________