R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
KOTLETY ZIEMNIACZANE
aardappelpuree-"koteletten",
Polen
1 k aardappels 2 eieren 50 g bloem 1 flinke ui 25 g boter zout en peper 50 g broodkruim boter of olie voor het bakken
Bereiding
Kook de aardappels tot ze gaar en zacht zijn. Stamp de aardappels fijn en laat ze afkoelen. Voeg de eieren en de bloem toe en werk ze door de gestampte aardappels. Snijd de ui fijn. Bak de uisnippers ze in wat boter tot ze licht gekarameliseerd zijn. Schep de uisnippers door de aardappelpuree en stamp het geheel nog eens grondig. Breng de puree op smaak met zout en peper. Leg een vel bakpapier klaar en strooi er in een egale laag de helft van het broodkruim over. Vorm een cylinder/staaf van de aardappelmassa (doorsnee ca 6 cm) en rol die over het bakpapier met het broodkruim. Snijd de rol in schijven van ca 2 cm dik. "Doop" de schijven aan beide kanten in de rest van het broodkruim. Bak de aardappelpureeschijven aan beide kanten in boter of olie - of en combinatie daarvan - goudbruin.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |