R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOTLETY ZIEMNIACZANE

aardappelpuree-"koteletten", Polen


1 k aardappels
2 eieren
50 g bloem
1 flinke ui
25 g boter
zout en peper
50 g broodkruim
boter of olie voor het bakken


Bereiding


Kook de aardappels tot ze gaar en zacht zijn.

Stamp de aardappels fijn en laat ze afkoelen.

Voeg de eieren en de bloem toe en werk ze door de gestampte aardappels.

Snijd de ui fijn. Bak de uisnippers ze in wat boter tot ze licht gekarameliseerd zijn.

Schep de uisnippers door de aardappelpuree en stamp het geheel nog eens grondig.

Breng de puree op smaak met zout en peper.

Leg een vel bakpapier klaar en strooi er in een egale laag de helft van het broodkruim over.

Vorm een cylinder/staaf van de aardappelmassa (doorsnee ca 6 cm) en rol die over het bakpapier met het broodkruim.

Snijd de rol in schijven van ca 2 cm dik.

"Doop" de schijven aan beide kanten in de rest van het broodkruim.

Bak de aardappelpureeschijven aan beide kanten in boter of olie - of en combinatie daarvan - goudbruin.


Info











 




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________