R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOTLECKY

gehaktballen, Oekraïne


500 g half-om-half gehakt
1/2 middelgrote ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
3 sneden oud brood
1/2 kop melk
2 eieren
zout en peper naar smaak
1 1/2 el zure room
1/2 kop droog broodkruim
2 el olie


bereiding

Laat de 3 sneden brood de melk opzuigen.

Knijp even later de melk uit het brood. De melk kun je wegdoen.

Meng het gehakt, de ui, knoflook, eieren, zure room, het in melk geweekte brood en zout en peper naar smaak. Voeg zoveel droog broodkruim toe als nodig is voor een soepel maar niet te nat mengsel.

Verwarm de oven voor (160 C).

Verdeel het mengsel in 8 gelijke stukken en draai daar ballen van.

Bak de ballen gehakt aan in hete olie. Bruin ze aan alle kanten.
Leg de ballen gehakt vervolgens in een braadslee. Dek de braadslee af met aluminiumfolie.

Zet de braadslee in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 30 minuten.

Verwijder na 15 minuten de aluminiumfolie.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________