|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KOTLECKY
gehaktballen,
Oekraïne
500 g half-om-half gehakt 1/2 middelgrote ui, fijngesneden 1 teen knoflook, fijngehakt 3 sneden oud brood 1/2 kop melk 2 eieren zout en peper naar smaak 1 1/2 el zure room 1/2 kop droog broodkruim 2 el olie bereiding Laat de 3 sneden brood de melk opzuigen. Knijp even later de melk uit het brood. De melk kun je wegdoen. Meng het gehakt, de ui, knoflook, eieren, zure room, het in melk geweekte brood en zout en peper naar smaak. Voeg zoveel droog broodkruim toe als nodig is voor een soepel maar niet te nat mengsel. Verwarm de oven voor (160 C). Verdeel het mengsel in 8 gelijke stukken en draai daar ballen van. Bak de ballen gehakt aan in hete olie. Bruin ze aan alle kanten. Leg de ballen gehakt vervolgens in een braadslee. Dek de braadslee af met aluminiumfolie. Zet de braadslee in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 30 minuten. Verwijder na 15 minuten de aluminiumfolie. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |