R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
KOSHARI
hoofdgerecht, 8 p., Egypte




3 grote uien, in ringen
1 l water
olie voor het bakken
2 koppen rijst
2 tl zout
1 1/2 kop bruine linzen
250 g kleine macaroni


voor de "shatta":
(hete chilipepersaus)

6 tenen knoflook, geperst
2 el witte azijn
200 g tomatenpasta/saus
2 tl komijn
1 rode chilipeper
1 kop peterselie, fijngehakt
1 kop koriander, fijngehakt
2 el olijfolie





Bereiding


Snijd de uien in ringen en sauteer ze in de olie tot ze bruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe 3 koppen water in een pan met een paar druppels olie en breng het aan de kook.
Voeg de rijst toe en 1 tl zout. Draai als het water weer kookt het vuur laag. Kook de rijst verder al naar gelang de aanwzijzingen op de verpakking.
Was de linzen en kook ze tot ze gaar zijn.
Kook de macaroni tot die gaar is.
Kook de kikkererwten en voeg die aan de gekookte macaroni toe.

Pureer (bender/staafmixer) de knoflook, 2 el olijfolie, de azijn, tomatensaus, 1 tl zout, de komijn, de peterselie, de koriander, de chilipeper en een kop water tot een egaal geheel.
Breng de saus aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de saus een minuut of 10 pruttelen.

Neem een schaal en schep er in één laag de rijst op, daarop de linzen en daarop in één laag de macaroni met de kikkererwten.
Giet de saus over het geheel en garneer de koshari met de gebakken uien.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________