|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 8 p., Egypte 3 grote uien, in ringen 1 l water olie voor het bakken 2 koppen rijst 2 tl zout 1 1/2 kop bruine linzen 250 g kleine macaroni voor de "shatta": (hete chilipepersaus) 6 tenen knoflook, geperst 2 el witte azijn 200 g tomatenpasta/saus 2 tl komijn 1 rode chilipeper 1 kop peterselie, fijngehakt 1 kop koriander, fijngehakt 2 el olijfolie Bereiding Snijd de uien in ringen en sauteer ze in de olie tot ze bruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe 3 koppen water in een pan met een paar druppels olie en breng het aan de kook. Voeg de rijst toe en 1 tl zout. Draai als het water weer kookt het vuur laag. Kook de rijst verder al naar gelang de aanwzijzingen op de verpakking. Was de linzen en kook ze tot ze gaar zijn. Kook de macaroni tot die gaar is. Kook de kikkererwten en voeg die aan de gekookte macaroni toe. Pureer (bender/staafmixer) de knoflook, 2 el olijfolie, de azijn, tomatensaus, 1 tl zout, de komijn, de peterselie, de koriander, de chilipeper en een kop water tot een egaal geheel. Breng de saus aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de saus een minuut of 10 pruttelen. Neem een schaal en schep er in één laag de rijst op, daarop de linzen en daarop in één laag de macaroni met de kikkererwten. Giet de saus over het geheel en garneer de koshari met de gebakken uien. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |