R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KONTOMIRE

spinazie-stew, 4 p., Ghana





1 middelgroot blik of pak tomatensaus
3 à 4 verse tomaten, in blokjes gesneden
1/2 kop plantaardige olie
1 kleine hete peper, fijngesneden
1 middelgrote ui, in ringen gesneden
1 pak diepvriesspinazie, ontdooid
3 middelgrote eieren
1 grote gerookte makreel of makreel uit blik of ....
een andere soort vis of vlees naar keuze
zout en peper naar smaak

verder:
voeg andere groenten toe als je wilt


bereiding


Verhit de olie in een grote pan en sauteer er de ringen ui in tot ze bruine randjes krijgen.

Voeg het pepertje toe en even later de stukjes tomaat.
Bak ze 2 minuten mee en voeg dan de tomatensaus toe. Laat het geheel onder af en toe roeren 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de eieren in een kom en voeg zwarte peper naar smaak toe. Klop de eieren even los. Terzijde zetten.

Verdeel de vis in stukjes. Terzijde zeten.

Breng na 15 à 20 minuten het tomatenmengsel verder op smaak en voeg het geklopte eimengsel toe. Doe dat niet in één keer maar beetje bij beetje op verschillende plaatsen in de pan. Het is de bedoeling dat je afzonderlijke deeltjes ei stukken kunt blijven zien. Roer dan ook 2 minuten helemaal niet.
Roer na die 2 minuten een keer en laat het gerecht Ik roerGerooktedan nog 1 minuut ongemoeid.
Voeg daarna de losgeplukte makreel of andere vis toe. Laat die gedurende 3 minuten op temperatuur komen.

Voeg de spinazie toe en laat die 10 minuten meegaren.

Serveer de stew warm met yams, groene of lichtrijpe plantains en/of witte rijst.
 

info


Gerookte makreel heeft een uitgesproken, sterke smaak. Als je die door de stew roert, overheerst die smaak alle ander smaken.Je kunt de stukken makreel beter op de stew leggen en zonder verder te roeren warm laten worden. De spinazie kun je het best in afzonderlijke hoopjes op de stew leggen en die wat naar beneden drukken eveneens zonder te roeren maar dit om visuele redenen. Als alles door elkaar gehusseld wordt, ziet de stew er niet erg aantrekkelijk uit.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________