|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KONTOMIRE
spinazie-stew, 4 p., Ghana 1 middelgroot blik of pak tomatensaus 3 à 4 verse tomaten, in blokjes gesneden 1/2 kop plantaardige olie 1 kleine hete peper, fijngesneden 1 middelgrote ui, in ringen gesneden 1 pak diepvriesspinazie, ontdooid 3 middelgrote eieren 1 grote gerookte makreel of makreel uit blik of .... een andere soort vis of vlees naar keuze zout en peper naar smaak verder: voeg andere groenten toe als je wilt Verhit de olie in een grote pan en sauteer er de ringen ui in tot ze bruine randjes krijgen. Voeg het pepertje toe en even later de stukjes tomaat. Bak ze 2 minuten mee en voeg dan de tomatensaus toe. Laat het geheel onder af en toe roeren 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen. Doe de eieren in een kom en voeg zwarte peper naar smaak toe. Klop de eieren even los. Terzijde zetten. Verdeel de vis in stukjes. Terzijde zeten. Breng na 15 à 20 minuten het tomatenmengsel verder op smaak en voeg het geklopte eimengsel toe. Doe dat niet in één keer maar beetje bij beetje op verschillende plaatsen in de pan. Het is de bedoeling dat je afzonderlijke deeltjes ei stukken kunt blijven zien. Roer dan ook 2 minuten helemaal niet. Roer na die 2 minuten een keer en laat het gerecht Ik roerGerooktedan nog 1 minuut ongemoeid. Voeg daarna de losgeplukte makreel of andere vis toe. Laat die gedurende 3 minuten op temperatuur komen. Voeg de spinazie toe en laat die 10 minuten meegaren. Serveer de stew warm met yams, groene of lichtrijpe plantains en/of witte rijst. Gerookte makreel heeft een uitgesproken, sterke smaak. Als je die door de stew roert, overheerst die smaak alle ander smaken.Je kunt de stukken makreel beter op de stew leggen en zonder verder te roeren warm laten worden. De spinazie kun je het best in afzonderlijke hoopjes op de stew leggen en die wat naar beneden drukken eveneens zonder te roeren maar dit om visuele redenen. Als alles door elkaar gehusseld wordt, ziet de stew er niet erg aantrekkelijk uit.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |