R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOMRO KOMRO TAPOE ASING

komkommerpickels, Suriname






2 komkommers
2 rode uien
2 dl water
1 chilipeper
3 afgestreken el suiker
2 1/2 dl azijn
ca 6 pimentbolletjes
ca 6 zwarte peperbolletjes
een stukje verse gemberwortel
1 kruidnagel
1/4 à 1/2 tl zout

optioneel:
1 teentje knoflook


Bereiding

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd beide helften schuin in dunne schijfjes.
Snijd de rode uien in halve ringen.
Snijd de chilipeper in ringetjes. Verwijder daarbij de zaadjes.

Breng het water met de suiker erin aan de kook.
Voeg de pimentbolletjes, zwarte peperbolletjes, gemberwortel, kruidnagel en zout toe.

Schakel als het water een paar minuten gekookt heeft de hittebron uit en voeg de azijn toe. Laat het water- azijnmengsel afkoelen.

Doe het afgekoelde mengsel inclusief de specerijen in een kom of afsluitbare wekfles en voeg er de halve uiringen, de schijfjes komkommer en de ringetjes chilipeper aan toe.

Laat de komkommerpickels in de koelkast zeker een paar uur op smaak komen.


Info
















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
___________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________