|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KOMRO KOMRO TAPOE ASING
komkommerpickels,
Suriname
2 komkommers 2 rode uien 2 dl water 1 chilipeper 3 afgestreken el suiker 2 1/2 dl azijn ca 6 pimentbolletjes ca 6 zwarte peperbolletjes een stukje verse gemberwortel 1 kruidnagel 1/4 à 1/2 tl zout optioneel: 1 teentje knoflook Bereiding Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd beide helften schuin in dunne schijfjes. Snijd de rode uien in halve ringen. Snijd de chilipeper in ringetjes. Verwijder daarbij de zaadjes. Breng het water met de suiker erin aan de kook. Voeg de pimentbolletjes, zwarte peperbolletjes, gemberwortel, kruidnagel en zout toe. Schakel als het water een paar minuten gekookt heeft de hittebron uit en voeg de azijn toe. Laat het water- azijnmengsel afkoelen. Doe het afgekoelde mengsel inclusief de specerijen in een kom of afsluitbare wekfles en voeg er de halve uiringen, de schijfjes komkommer en de ringetjes chilipeper aan toe. Laat de komkommerpickels in de koelkast zeker een paar uur op smaak komen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ___________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |