R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOMIJN- BABKAS OP EEN BEDJE GEMARINEERDE RODE PAPRIKA'S
dessert. 6 p., Polen





voor de gemarineerde paprika's:
2 rode paprika's, in smalle repen gesneden
1 el olijfolie
witte wijnazijn
1 el verse tijm
1 laurierblad
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

voor de babkas:
 250 g ricotta
2 eieren, gesplitst
1/2  tl witte wijnazijn
1/4 tl gemalen komijn
een flinke snuf zeezout
olijfolie


Bereiding

 
Verwarm de ovengrill voor.

Doe de repen paprika in een kom, giet er de olijfolie over en strooi er zout naar smaak over.
Schud de kom tot de olie en het zout goed verdeeld zijn over de repen paprika.

Leg de repen paprika'in één laag in een braadslee en plaats die onder de ovengrill.
Grill de paprikarepen tot ze aan alle kanten licht geblakerd zijn (ca 7 minuten).
Schep de repen paprika daarbij regelmatig om. Je kunt de paprika's ook in hun geheel grillen -nadat je ze met olie bestreken hebt en er zout over gestrooid hebt-  en ze na het grillen in repen snijden.

Doe de gegrilde repen paprika in een kleine kom en voeg zoveel witte wijnazijn toe dat ze ermee bedekt worden. Voeg de tijm, het laurierblad en versgemalen peper toe.
Laat de repen paprika minstens een uur marineren, beter nog een hele nacht.

Verwarm de oven voor (150 C).

Vet 6 holtes van een siciliconen cupcake bakvorm in met olie.

Meng de ricotta en de eidooiers grondig.
Klop de eiwitten en de azijn in een andere kom tot zachte pieken.
Vouw het geklopte eiwit door het ricottamengsel.
Schep er tenslotte de komijn en het zout door en verdeel het mengsel over de ingevette cakecupholtes.

Bak de babkas licht goudbruin in de voorverwarmde oven (ca 30 minuten).

Spreid de paprikarepen uit op een serveerschaal en schep er voorzichtig de babkas op of maak 6 bordjes op met het gerecht.

Een paar sprieten bieslook verlevendigen het gerecht..


Info
















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________