R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
KOMIJN- BABKAS OP EEN BEDJE GEMARINEERDE RODE PAPRIKA'S
dessert. 6 p., Polen voor de gemarineerde paprika's: 2 rode paprika's, in smalle repen gesneden 1 el olijfolie witte wijnazijn 1 el verse tijm 1 laurierblad zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak voor de babkas: 250 g ricotta 2 eieren, gesplitst 1/2 tl witte wijnazijn 1/4 tl gemalen komijn een flinke snuf zeezout olijfolie
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Doe de repen paprika in een kom, giet er de olijfolie over en strooi er zout naar smaak over. Schud de kom tot de olie en het zout goed verdeeld zijn over de repen paprika. Leg de repen paprika'in één laag in een braadslee en plaats die onder de ovengrill. Grill de paprikarepen tot ze aan alle kanten licht geblakerd zijn (ca 7 minuten). Schep de repen paprika daarbij regelmatig om. Je kunt de paprika's ook in hun geheel grillen -nadat je ze met olie bestreken hebt en er zout over gestrooid hebt- en ze na het grillen in repen snijden. Doe de gegrilde repen paprika in een kleine kom en voeg zoveel witte wijnazijn toe dat ze ermee bedekt worden. Voeg de tijm, het laurierblad en versgemalen peper toe. Laat de repen paprika minstens een uur marineren, beter nog een hele nacht. Verwarm de oven voor (150 C). Vet 6 holtes van een siciliconen cupcake bakvorm in met olie. Meng de ricotta en de eidooiers grondig. Klop de eiwitten en de azijn in een andere kom tot zachte pieken. Vouw het geklopte eiwit door het ricottamengsel. Schep er tenslotte de komijn en het zout door en verdeel het mengsel over de ingevette cakecupholtes. Bak de babkas licht goudbruin in de voorverwarmde oven (ca 30 minuten). Spreid de paprikarepen uit op een serveerschaal en schep er voorzichtig de babkas op of maak 6 bordjes op met het gerecht. Een paar sprieten bieslook verlevendigen het gerecht..
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |