|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KOKOSRIJST
4 p. Colombia
3 blikjes à 400 ml gezoete kokosmelk 1 tl bruine suiker 200 g langkorrelrijst zout naar smaak 1 el boter
Bereiding
Doe de kokosmelk in een ruime pan met goed afsluitend deksel. Roer er de suiker door. Breng de melk aan de kook en verlaag dan de temperatuur. Laat de kokosmelk tot de helft indikken. Voeg de rijst aan de pan met de ingedikte kokosmelk toe. Voeg zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat de rijst onder voordurend roeren 5 minuten zachtjes koken. Roer er de boter door en plaats het deksel op de pan. Laat de risjt nog 15 minuten zachtjes garen. Neem de pan van het fornuis en laat die nog 5 minuten met het deksel erop staan voor je de rijst overdoet op een serveerschaal.
Info
Kokosrijst is een uitstekend bijgerecht bij tal van Zuidamerikaanse hoofdgerechten. Deze Columbiaanse versie doet het vooral goed bij vis.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |