|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Thailand 1/3 kop groene currypasta 1 blikje kokosmelk 3 koppen water zeezout en versgemalen zwarte peper 500 g broccoli, in stukken gesneden 2 koppen (baby)spinazie, plus extra 2 koppen korianderblad 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden voor erbij: krokant gebakken sjalotjes of uien Bereiding Verwarm terwijl je roert de currypasta op middelhoge temperatuur in een middelgrote pan tot de aroma's vrijkomen (1 minuut). Voeg de kokosmelk, water, zout en peper toe en breng ze aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook die met het deksel op de pan 8 à 10 minuten. Neem de pan van het fornuis en voeg het spinazieblad en de helft van de koriander toe. Blend de inhoud van de pan tot een egale soep (staafmixer/blender) en proef of die goed op smaak is wat zout en peper betreft. Schep de soep in kommen of op borden en "top" ze met de extra spinazie, de rest van de koriander plus wat lenteui en krokant gebaken sjalotjes. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |