![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 8 (4) koppen, Tanzania ![]() 1/2 kop uien, fijngesneden 1/2 kop groene paprika, fijngesneden 1 tl currypoeder 1 tl zout 1/4 tl peper 3 el margerine of boter 1 kop verse tomaten in stukjes van 1 à 1 1/2 cm 2 1/2 kop kidneybonen (inclusief het kooknat) 2 koppen kokosmelk 3 koppen water 1/2 kop gekookte rijst voor de garnering: geraspte kokos Bereiding Kook de bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de boter in een pan zonder die bruin te laten worden. Sauteer er de uien en de paprika in. Voeg als de uien en paprika zacht zijn geworden het currypoeder en zout en peper toe. Voeg een minuut later de stukjes tomaat toe. Laat het geheel op laag vuur een paar minuten garen en voeg dan de gekookte kidneybonen, de kokosmelk en het water toe. Voeg 10 minuten later de gekookte rijst toe. Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden. Schep de soep als de rijst doorgewarmd is in kommen. Garneer de soep met geraspte kokos. In Afrikaanse landen heeft soep vaak de consistentie van een stew. Deze soep wordt in Tanzania dan ook meestal als hoofdgerecht gegeten. Laat voor een compleet authentiek gerecht het water (grotendeels) weg en voeg meer bonen en rijst toe.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|