R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOKOS-BONENSOEP
8 (4) koppen, Tanzania





1/2 kop uien, fijngesneden
1/2 kop groene paprika, fijngesneden
1 tl currypoeder
1 tl zout
1/4 tl peper
3 el margerine of boter
1 kop verse tomaten in stukjes van 1 à 1 1/2 cm
2 1/2 kop kidneybonen (inclusief het kooknat)
2 koppen kokosmelk
3 koppen water
1/2 kop gekookte rijst

voor de garnering:
geraspte kokos


Bereiding


Kook de bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 
Verhit de boter in een pan zonder die bruin te laten worden. Sauteer er de uien en de paprika in. Voeg als de uien en paprika zacht zijn geworden het currypoeder en zout en peper toe.
Voeg een minuut later de stukjes tomaat toe. Laat het geheel op laag vuur een paar minuten garen en voeg dan de gekookte kidneybonen, de kokosmelk en het water toe.
Voeg 10 minuten later de gekookte rijst toe.
Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden. Schep de soep als de rijst doorgewarmd is in kommen.

Garneer de soep met geraspte kokos.


Info


In Afrikaanse landen heeft soep vaak de consistentie van een stew.
Deze soep wordt in Tanzania dan ook meestal als hoofdgerecht gegeten. Laat voor een compleet authentiek gerecht het water (grotendeels) weg en voeg meer bonen en rijst toe.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________