R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KÖFTE MET PIJNBOOMPITTEN EN KANEEL
4 p., Turkije





voor het gehakt
:
250 g mager lams- of rundergehakt
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 à 3 tl kaneel
2 el pijnboompitten
2 el krenten
1 tl kirmizi biber of paprika
2 sneetjes oudbakken (wit of bruin) brood, verkruimeld
1 ei, licht geklopt
1 el tomatenketchup
een bundeltje verse platte peterselie, fijngehakt
een bundeltje verse dille, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

verder:
1/2 kop tarwebloem
zonnebloemolie

voor erbij
:
partjes citroen


Bereiding


Laat de krenten 5 à 10 minuten wellen in warm water en vervolgens uitlekken.

Strooi de bloem in een egale laag op een bord. Terzijde zetten.

Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een kom en meng ze goed. Hoe beter gemengd, hoe beter de smaak.

Neem een flinke eetlepel gehakt en rol er tussen de palmen van je handen een balletje van. Druk het balletje vervolgens plat. Plakt het gehaktmengsel teveel, maak dan je handen nat. Ga zo door tot al het gehakt verwerkt is.
 
Haal de köfte aan beide kanten door de bloem. 
Bak je ze niet meteen, bedek ze dan met plastic folie en laat ze in de koelkast opstijven. Ze zijn zo ook goed in te vriezen.

Bak de köfte in wat zonnebloemolie aan beide kanten bruin (ca 10 minuten).

Serveer er partjes citroen bij.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________