![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bulgursalade, 4 à 6 p., Turkije ![]() 175 g bulgur 3 à 4 el olijfolie het sap van 1 à 2 citroenen 2 el tomatenpuree 2 tl suiker 1 grote rode ui, in dunne halve ringen 2 tl kirmizi biber of 1 à 2 verse rode chili's 1 bundeltje munt, fijngehakt 1 bundeltje platte peterselie, fijngehakt zout en versgemalen peper voor de garnering: een paar takjes munt een paar takjes peterselie Bereiding Doe de bulgur in een ruime kom, giet er zoveel heet water bij dat de bulger ca 2 1/2 cm onderstaat, roer een keer, zet een bord of deksel op de kom en geef de bulger de tijd (ca 25 minuten) om het water te absorberen en in volume te verdubbelen. Giet eventueel resterend water af. Giet de olijfolie over de bulgur en knijp er de citroen(en) boven uit. Even omscheppen. Voeg de tomatenpuree toe en schep het mengsel weer even om. Voeg de suiker, halve uiringen, kirmizi biber of chili('s), de fijngehakte peterselie en munt toe, evenals zout en peper naar smaak en meng alles goed. Serveer kismir op kamertemperatuur gegarneerd met een paar takjes munt en peterselie. |