R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KISIR
bulgursalade, 4 à 6 p., Turkije





175 g bulgur
3 à 4 el olijfolie
het sap van 1 à 2 citroenen
2 el tomatenpuree
2 tl suiker
1 grote rode ui, in dunne halve ringen
2 tl kirmizi biber of 1 à 2 verse rode chili's
1 bundeltje munt, fijngehakt
1 bundeltje platte peterselie, fijngehakt
zout en versgemalen peper

voor de garnering:
een paar takjes munt
een paar takjes peterselie


Bereiding


Doe de bulgur in een ruime kom, giet er zoveel heet water bij dat de bulger ca 2 1/2 cm onderstaat, roer een keer, zet een bord of deksel op de kom en geef de bulger de tijd (ca 25 minuten) om het water te absorberen en in volume te verdubbelen. Giet eventueel resterend water af.

Giet de olijfolie over de bulgur en knijp er de citroen(en) boven uit. Even omscheppen.
Voeg de tomatenpuree toe en schep het mengsel weer even om.

Voeg de suiker, halve uiringen, kirmizi biber of chili('s), de fijngehakte peterselie en munt toe, evenals zout en peper naar smaak en meng alles goed.

Serveer kismir op kamertemperatuur gegarneerd met een paar takjes munt en peterselie.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________