R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
kleurrijke wereldgerechten











































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KIRMIZI BIBER SALCASI
rode peperpasta, Turkije





4 rode paprika's
4 rode chilipepers
40 ml water
1 tl zout
1 tl suiker
20 ml olijfolie


Bereiding


Snijd de paprika's in grote stukken. Verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de chilies doormidden. Verwijder het zaad als je niet een erg hete pasta wilt.
Doe de paprika's, chilipepers, water, zout, suiker en olijfolie in de keukenmachine.
Laat de machine de ingrediënten tot een gladde massa pureren.
Doe het mengsel in een steelpan en laat het ongeveer een uur zachtjes koken tot de saus ingedikt is tot een dikke pasta.
Roer regelmatig zodat het mengsel niet aan de bodem vastkoekt.
Laat het mengsel afkoelen.


Info


Diverse Turkse gerechten worden specifiek met deze pasta bereid maar eigenlijk is ze geschikt voor nagenoeg ieder gerecht dat een oppepper nodig heeft.
In een afgesloten verpakking in de koelkast blijft de pasta zeker een week goed. Kirmizi biber salcasi is ook goed in te vriezen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________