R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Indonesië 800 g kipfilet 2 el gemalen kurkuma (geelwortel) 3 el zonnebloemolie 80 ml lichte sojasaus (kikoman) plus 1 el extra 3 tenen knoflook, gekneusd 1/2 of meer rode chilipeper, fijngehakt 1 stengel citroengras, gekneusd 1 ui, gehakt stukje verse gember (5 cm), geschild en geraspt of fijngesneden 250 g pindakaas Bereiding Snijd de kipfilets in plakken van ca 1 1/2 centimeter dik en snijd de plakken in repen van ca 3 1/2 centimeter breed. Doe de repen kip in een grote plastic ritszak en voeg daar 2 el zonnebloemolie, de sojasaus, de knoflook, chilipeper, citroengras, ui en gember aan toe. Sluit de zak en laat de kiprepen een paar uur tot een hele nacht in de koelkast marineren. Neem de kiprepen uit de marinade en schraap er de aanhangende marinade boven een kom af. Doe ook de in de zak achtergebleven marinade in de kom. Verhit op middelhoge temperatuur 1 el zonnebloemolie in een middelgrote pan. Voeg de marinade toe en laat die 6 à 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de pindakaas, 1 eetlepel sojasaus en een halve liter water toe en roer tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Neem de pan van het fornuis, verwijder de stengel citroengras en pureer de inhoud van de pan tot een gladde saus (staafmixer of keukenmachine). Proef de saus en breng die op smaak met zout en peper. De kipspiezen. Indien je houten spiezen/prikkers gebruikt, leg die dan om verbranding te voorkomen ruim van te voren in een platte schaal met water. Rijg de gemarineerde repen kip zizagsgewijs aan de spiezen. Doe dat tamelijk los. Bij strak tegenelkaar aangedrukt vlees kan de buitenkant er mooi gegrild en gaar uitzien en het vlees binnenin nog nagenoeg rauw zijn. Grill de kipspiezen ca 5 minuten aan beide kanten en serveer ze overgoten met warme satésaus. Deze satésaus voldoet zo goed bij kipsaté omdat de marinade die door het vlees opgenomen is, praktisch dezelfde ingrediënten bevat. Deze saus schift daanaast niet snel en dat is mooi meegenomen. Deze satésausvariant is het uitproberen zeker waard. Mijn naasten willen inmiddels geen andere meer. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |