R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIPSPIEZEN MET SATÉSAUS
4 p., Indonesië

 800 g kipfilet
2 el gemalen kurkuma (geelwortel)
3 el zonnebloemolie
80 ml lichte sojasaus (kikoman) plus 1 el extra
3 tenen knoflook, gekneusd
1/2  of meer rode chilipeper, fijngehakt
1 stengel citroengras, gekneusd
1 ui, gehakt
stukje verse gember (5 cm), geschild en geraspt of fijngesneden
250 g pindakaas


Bereiding


Snijd de kipfilets in plakken van ca 1 1/2 centimeter dik en snijd de plakken in repen van ca 3 1/2 centimeter breed.

Doe de repen kip in een grote plastic ritszak en voeg daar 2 el zonnebloemolie, de sojasaus, de knoflook, chilipeper, citroengras, ui en gember aan toe.
Sluit de zak en laat de kiprepen een paar uur tot een hele nacht in de koelkast marineren.

Neem de kiprepen uit de marinade en schraap er de aanhangende marinade boven een kom af. Doe ook de in de zak achtergebleven marinade in de kom.

Verhit op middelhoge temperatuur 1 el zonnebloemolie in een middelgrote pan.
Voeg de marinade toe en laat die 6 à 8 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de pindakaas, 1 eetlepel sojasaus en een halve liter water toe en roer tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
Neem de pan van het fornuis, verwijder de stengel citroengras en pureer de inhoud van de pan tot een gladde saus (staafmixer of keukenmachine).
Proef de saus en breng die op smaak met zout en peper.

De kipspiezen.
Indien je houten spiezen/prikkers gebruikt, leg die dan om verbranding te voorkomen ruim van te voren in een platte schaal met water.
Rijg de gemarineerde repen kip zizagsgewijs aan de spiezen. Doe dat tamelijk los. Bij strak tegenelkaar aangedrukt vlees kan de buitenkant er mooi gegrild en gaar uitzien en het vlees binnenin nog nagenoeg rauw zijn.

Grill de kipspiezen ca 5 minuten aan beide kanten en serveer ze overgoten met warme satésaus.


Info


Deze satésaus voldoet zo goed bij kipsaté omdat de marinade die door het vlees opgenomen is, praktisch dezelfde ingrediënten bevat.
Deze saus schift daanaast niet snel en dat is mooi meegenomen.
Deze satésausvariant is het uitproberen zeker waard. Mijn naasten willen inmiddels geen andere meer.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________