|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KIPFILET MET GEMBER - PASSIEVRUCHTENSAUS
hoofdgerecht, 4 p, Colombia 4 stukken kipfilet (samen ca 600 g) zout en zwarte peper naar smaak 2 el boter 1 sjalot, fijngesneden 1 el verse gember, fijngesneden 1 à 2 koppen kippenbouillon 1 1/2 kop passievruchtenpulp 2/3 kop bruine suiker 2 el appelcider 1 el azijn 1 el sojasaus 2 el maizena Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Smelt op middelhoge temperatuur de boter in een grote sauteerpan, voeg de sjalot en de gember toe en bak ze al roerend tot ze zacht(er) zijn en geur afgeven (3 à 4 minuten). Voeg de bouillon, 1/2 kop passievruchtenpulp en 1/3 kop bruine suiker toe. Leg de kipfilets in één laag in de pan . Voeg meer bouillon toe als de filets er niet helemaal mee bedekt zijn. Breng de bouillon aan de kook en verlaag dan de temperatuur. Laat de kipfilets 15 à 20 minuten in de vloeistof garen. Controleer de gaarheid door één van de filets in te snijden. Verwarm ondertussen de oven voor (100 C). Neem de kipfilets uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal. Bedek ze met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven terwijl je de s aus bereidt. Giet de kookvloeistof uit de pan op 1 kop na. Voeg daar de overige passievruchtenpulp, appelcider, azijn, sojasaus en 1/3 kop bruine suiker aan toe en klop er de maizena door. Breng de saus terwijl je continu roert aan het koken en laat die gedurende 5 minuten indikken. Giet de saus over de kipfilets en serveer ze. Gaat goed samen met kokosrijst. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |