R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIPFILET MET GEMBER - PASSIEVRUCHTENSAUS

hoofdgerecht, 4 p, Colombia





4 stukken kipfilet (samen ca 600 g)
zout en zwarte peper naar smaak
2 el boter
1 sjalot, fijngesneden
1 el verse gember, fijngesneden
1 à 2 koppen kippenbouillon
1 1/2 kop passievruchtenpulp
2/3 kop bruine suiker
2 el appelcider
1 el azijn
1 el sojasaus
2 el maizena


Bereiding


Bestrooi de kipfilets met zout en peper.

Smelt op middelhoge temperatuur de boter in een grote sauteerpan, voeg de sjalot en de gember toe en bak ze al roerend tot ze zacht(er) zijn en geur afgeven (3 à 4 minuten).
Voeg de bouillon, 1/2 kop passievruchtenpulp en 1/3 kop bruine suiker toe.
Leg de kipfilets in één laag in de pan . Voeg meer bouillon toe als de filets er niet helemaal mee bedekt zijn.
Breng de bouillon aan de kook en verlaag dan de temperatuur. Laat de kipfilets 15 à 20 minuten in de vloeistof garen. Controleer de gaarheid door één van de filets in te snijden.

Verwarm ondertussen de oven voor (100 C).

Neem de kipfilets uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal. Bedek ze met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven terwijl je de s
aus bereidt.

Giet de kookvloeistof uit de pan op 1 kop na. Voeg daar de overige passievruchtenpulp, appelcider, azijn, sojasaus en 1/3 kop bruine suiker aan toe en klop er de maizena door.
Breng de saus terwijl je continu roert aan het koken en laat die gedurende 5 minuten indikken.

Giet de saus over de kipfilets en serveer ze.

Gaat goed samen met kokosrijst.

Info
















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________