![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Indiahoofdgerecht, 4 p., India ![]() 600 g kipfilet, in blokjes van ca 4 cm 4 el plantaardige olie 5 kardamomzaden 1/2 à 1 kaneelstokje 1 1/2 ui, gehakt 2 tl verse gember, geraspt 2 tl knoflook 1 tl komijn 1 tl koriander 1/4 tl kurkuma 1/2 à 1 tl cayennepeper 1 el paprikapoeder 1 tl garam masala 1 grote tomaat 1 tl tomatenpuree 150 ml water zout naar smaak yochurt of een blikje kokosmelk voor de garnering verse koriander partjes citroen komijnzaad Bereiding Snijd de tomaat in stukjes en hak de uien fijn. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met zout. Meng in een kommetje de gember, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, cayennepeper, garam masala en paprika en zet het terzijde. Verhit de olie in een pan en voeg het kaneelstokje en de kardamomzaden toe. Bak ze tot de olie hun aroma heeft opgenomen en verwijder ze dan (ca 2 minuten). Voeg de uien toe en laat ze onder voortdurend roeren bruin worden. Verlaag de temperatuur en voeg de terzijde gezette masalapasta en een eetlepel citroensap toe. Bak ze tot de aroma's en geuren vrijkomen. Voeg de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe en giet er het water bij. Laat het geheel onder regelmatig roeren op temperatuur komen. Proef de saus en voeg naar smaak zout toe. Voeg de kipblokjes toe en meng ze met de masala. Laat het vlees 12 minuten sudderen. Voeg een klein blikje kokosmelk of wat yochurt toe maar laat de saus niet te dun worden. Meng nog eens goed. Maak een shaal op met de kip tikka masala en garneer het gerecht met verse koriander, citroenpartjes en wat komijnzaad. Serveer er naanbrood en/of rijst bij. Kip tikka massala is een gerecht dat in het Westen beter bekend is dan in India zelf. In Engelse restaurants is het één van de populairste gerechten. Een tikka is een Indiaas gerecht dat bestaat uit gemarineerd vlees dat vervolgens gebakken of geroosterd wordt. De meest bekende tikka is Kip tandoori. Masala betekent "een mengsel van kruiden". In het bovenstaande recept wordt de kip niet eerst in de kruiden gemarineerd. Het is dus eigenlijk geen tikka in de stikte zin van het woord. Voor een meer traditioneel bereide kip tikka masala volgt ook nog een keer een recept, hoewel er niet zoiets als een klassieke versie van het gerecht bestaat. Voorlopig stellen we ons tevreden met deze snelle "binnendoor" kip tikka masala.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|