R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIP, PADDENSTOEL EN BOEKWEITSCHOTEL




4 p., Rusland

15 g gedroogde paddenstoelen (porcini)
250 g verse paddenstoelen, in schijfjes
1 el boter of olie, plus extra voor invetten
1 ui, in stukjes gesneden
1 à 2 tenen knoflook, fijngesneden
3/4 kop boekweit, geroosterd
1 1/2 kop water
2 kipfilets
zout en zwarte peper naar smaak
2 el zure room of mayonnaise
3/4 à 1 kop fijngeraspte kaas
(mozzarella, provolone, gruyere, cheddar, colby)


Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Vet de bodem en zijkant in van een ruime ovenbestendige schaal in.

Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje,  giet er kokend water over en laat ze een kwartier wellen.
Zeef het paddenstoelenwelwater door het door een met keukenpapier beklede zeef te gieten zodat alle "grit" er uitgefilterd wordt. Vang het welwater op en vul het aan met water tot een hoeveelheid van 1 1/2 kop (360 ml). Terzijde zetten.

Hak de gewelde porcini in stukjes.
Verhit op middelhoge temperatuur de olie of boter in een ruime pan. Bak er de stukjes ui in tot ze zach(ter) zijn (3 à 5 minuten). Strooi er wat zout en peper over.
Voeg de verse paddenstoelen, de gehakte porcini, de knoflook en weer wat zout en zwarte peper toe en bak de paddenstoelen zo'n 6 à 8 minuten.

Voeg de boekweitzaden toe en bak ze een paar minuten mee.

Voeg de terzijde gezette 360 ml vloeistof toe en breng die aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat het geheel met het deksel op de pan zachtjes garen tot de meeste vloeistof geabsorbeerd is (ca 10 minuten).
Doe het boekweitmengsel in de ingevette ovenschaal en spreid het egaal uit.
Snijd beide kipfilets horizontaal door en vervolgens doormidden, zodat je 8 delen kipfilet hebt. Kruid ze aan beide kanten met zout en peper en leg ze op de laag boekweit.
Spreid de zure room of mayonnaise uit over de delen kipfilet en "top" het geheel met de geraspte kaas.

Bak het gerecht in de voorverwarmde oven tot de kip gaar is en de kaas is gaan bubbelen (ca 25 minuten).






Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________