![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| ![]() 4 p., Rusland 15 g gedroogde paddenstoelen (porcini) 250 g verse paddenstoelen, in schijfjes 1 el boter of olie, plus extra voor invetten 1 ui, in stukjes gesneden 1 à 2 tenen knoflook, fijngesneden 3/4 kop boekweit, geroosterd 1 1/2 kop water 2 kipfilets zout en zwarte peper naar smaak 2 el zure room of mayonnaise 3/4 à 1 kop fijngeraspte kaas (mozzarella, provolone, gruyere, cheddar, colby) Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Vet de bodem en zijkant in van een ruime ovenbestendige schaal in. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje, giet er kokend water over en laat ze een kwartier wellen. Zeef het paddenstoelenwelwater door het door een met keukenpapier beklede zeef te gieten zodat alle "grit" er uitgefilterd wordt. Vang het welwater op en vul het aan met water tot een hoeveelheid van 1 1/2 kop (360 ml). Terzijde zetten. Hak de gewelde porcini in stukjes. Verhit op middelhoge temperatuur de olie of boter in een ruime pan. Bak er de stukjes ui in tot ze zach(ter) zijn (3 à 5 minuten). Strooi er wat zout en peper over. Voeg de verse paddenstoelen, de gehakte porcini, de knoflook en weer wat zout en zwarte peper toe en bak de paddenstoelen zo'n 6 à 8 minuten. Voeg de boekweitzaden toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg de terzijde gezette 360 ml vloeistof toe en breng die aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat het geheel met het deksel op de pan zachtjes garen tot de meeste vloeistof geabsorbeerd is (ca 10 minuten). Doe het boekweitmengsel in de ingevette ovenschaal en spreid het egaal uit. Snijd beide kipfilets horizontaal door en vervolgens doormidden, zodat je 8 delen kipfilet hebt. Kruid ze aan beide kanten met zout en peper en leg ze op de laag boekweit. Spreid de zure room of mayonnaise uit over de delen kipfilet en "top" het geheel met de geraspte kaas. Bak het gerecht in de voorverwarmde oven tot de kip gaar is en de kaas is gaan bubbelen (ca 25 minuten). ![]()
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|