R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIP MET CHORIZO EN PAPRIKA
tapas, 4 p., Spanje





400 g kipfilet
100 g chorizo
3 paprika's
1 bosje bieslook
1 sinaasappel
4 el olijfolie
zout en peper


Bereiding


Snijd de kipfilet en de chorizo in blokjes.
Snijd de paprika's doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Knip de bieskook fijn.

Spoel de sinaasappel goed af.
Droog de sinaasappel en rasp het buitenste laagje van de schil.
Snijd de sinaasappel doormidden en pers één helft uit.

Meng de kipfilet, de chorizo, de paprika's, 2/3 deel van de bieslook, de rasp en het sap van de sinaasappel en 2 el olijfolie.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak er het mengsel -indien nodig in verschillende porties- in tot het kippenvlees gaar is (ca 7 minuten).

Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Strooi de rest van de bieslook over de tapas.


Info
















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________