|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| tapas, 4 p., Spanje 400 g kipfilet 100 g chorizo 3 paprika's 1 bosje bieslook 1 sinaasappel 4 el olijfolie zout en peper Bereiding Snijd de kipfilet en de chorizo in blokjes. Snijd de paprika's doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Knip de bieskook fijn. Spoel de sinaasappel goed af. Droog de sinaasappel en rasp het buitenste laagje van de schil. Snijd de sinaasappel doormidden en pers één helft uit. Meng de kipfilet, de chorizo, de paprika's, 2/3 deel van de bieslook, de rasp en het sap van de sinaasappel en 2 el olijfolie. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak er het mengsel -indien nodig in verschillende porties- in tot het kippenvlees gaar is (ca 7 minuten). Breng het geheel op smaak met zout en peper. Strooi de rest van de bieslook over de tapas. |
---|