![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KIP JALFREZI
4 p., Pakistan ![]() 1 1/2 el olie 1 grote ui, in stukjes gesneden 2 tenen knoflook, geperst 1/2 à 1 el verse gember, geraspt 1 el tomatenpuree 2 tomaten, in stukjes gehakt 1 tl witte azijn 1 tl gemalen kurkuma 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander 1/2 tl chilipoeder 1 tl garam masala 1 kleine rode paprika, in stukjes gesneden 500 g kip, in stukken, in stukken gesneden zout naar smaak 4 takjes verse koriander Verhit op middelhoog vuur de olie in een ruime koekenpan en bak er de ui en knoflook in tot de stukjes ui zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, de stukjes tomaat en azijn toe en roer even. Voeg de kurkuma, komijn, koriander, chilipoeder en garam masala toe. Roer even en laat het mengsel 10 minuten pruttelen. Vioeg de stukken kip en stukjes paprika toe. Draai het vuur laag en laat het geheel pruttelen toit de stukken kip gaar zijn (8 minuten of langer). Breng het gerecht op smaak met zout en garneer het met takjes koriander. Serveer er basmatirijst en/of chapati of naan bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |