|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KIP IN ROMIGE KOKOSSAUS
4 p., Colombia 675 g kipfilet 1 tl knoflookzout 1/2 tl komijn 4 el olijfolie 1 el azijn 3/4 kop fijngehakte ui 1 rode paprika, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 pakje sazon goya seasoning (zie info) kokosmelk 1 el bloem Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Klop ze licht met een vleeshamer zodat ze ongeveer even dik zijn en leg ze in een glazen of stalen kom. Klop een marinade van de olie, azijn, knoflookzout en versgemalen zwarte peper. Giet de marinade over de filfilets. Draai de filets een keer zodat ze aan beide kanten met de marinade gecoat worden. Bedek de kom met plastic folie. Laat de filets 1 uur -een hele nacht is ook prima- in de koelkast marineren. Verhit een grote zware koekenpan met daarin de olijfolie. Sauteer er de kipfilets goudbruin in (een paar minuten per kant). Doe dat in verschillende partijen. Leg de aangebakken filets op een bord. Doe de gehakte ui, de paprika en de knoflook in de pan en roer er de sazon goya seasening door. Voeg de groenten toe en sauteer ze tot ze zacht zijn en geur afgeven (4 à 6 minuten). Roer de bloem door het groentenmengsel. Voeg als de bloem opgenomen is, de kokosmelk toe en verwarm die tot het kookpunt. Draai het vuur laag en leg de kipfilets in de pan. Laat het geheel met het deksel op de pan sudderen tot de filets van binnen net doorgaard zijn, niet langer! (8 à 10 minuten). Serveren met rijst. Sazon Goya seasoning is een populaire Latijns-Amerikaanse (basis)specerijenmix. Die mix is kant en klaar te koop. De verschillende merken bevatten echter vaak (te) veel zout en soms ook ongewenste additieven. De specerijenmis is hier bovendien - behalve via het web -moeilijk verkrijgbaar. Geen probleem. We stellen die mix gewoon zelf samen, dan weten we wat we eten. Klik hier voor het recept.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |