R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
KIP IN ROMIGE KOKOSSAUS

4 p., Colombia





675 g kipfilet
1 tl knoflookzout
1/2 tl komijn
4 el olijfolie
1 el azijn
3/4 kop fijngehakte ui
1 rode paprika, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 pakje sazon goya seasoning (zie info)
kokosmelk
1 el bloem


Bereiding


Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Klop ze licht met een vleeshamer zodat ze ongeveer even dik zijn en leg ze in een glazen of stalen kom.

Klop een marinade van de olie, azijn, knoflookzout en versgemalen zwarte peper.
Giet de marinade over de filfilets. Draai de filets een keer zodat ze aan beide kanten met de marinade gecoat worden. Bedek de kom met plastic folie. Laat de filets 1 uur -een hele nacht is ook prima- in de koelkast marineren.

Verhit een grote zware koekenpan met daarin de olijfolie. Sauteer er de kipfilets goudbruin in (een paar minuten per kant). Doe dat in verschillende partijen.
Leg de aangebakken filets op een bord.

Doe de gehakte ui, de paprika en de knoflook in de pan en roer er  de
sazon goya seasening door.
Voeg de groenten toe en sauteer ze tot ze zacht zijn en geur afgeven (4 à 6 minuten).

Roer de bloem door het groentenmengsel. Voeg als de bloem opgenomen is, de kokosmelk toe en verwarm die tot het kookpunt.

Draai het vuur laag en leg de kipfilets in de pan. Laat het geheel met het deksel op de pan sudderen tot de filets van binnen net doorgaard zijn, niet langer! (8 à 10 minuten).

Serveren met rijst.


Info


Sazon Goya seasoning is een populaire Latijns-Amerikaanse (basis)specerijenmix. Die mix is kant en klaar te koop. De verschillende merken bevatten echter vaak (te) veel zout en soms ook ongewenste additieven. De specerijenmis is hier bovendien - behalve via het web -moeilijk verkrijgbaar.  Geen probleem. We stellen die mix gewoon zelf samen, dan weten we wat we eten.

Klik hier voor het recept.





naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________