R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIPCURRYPOTJIE (1)
4 p., Zuid-Afrika

2 k kippendijen (zonder vel) of kipfilet
3 grote uien, geraspt
5 tomaten, ontveld
1 groot blik tomatenpuree
4 flinke tl massala
3 laurierblaadjes
2 dessertlepels knoflook, geperst
1 el koriander
1 tl venkelzaad
2 grote kaneelstokjes
2 tl zout
2 tl suiker
1 l rode wijn
6 grote aardappels, doormidden gesneden


Bereiding


Sauteer de uien en de knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de kruiden en specerijen toe en sauteer ze een paar minuten mee.
Voeg de tomaten, de tomatenpuree samen met wat rode wijn toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de kippenpoten of -filets toe samen met de aardappels en nog wat wijn.
Doe het deksel op het "potjie" en laat de inhoud op laag vuur 45 minuten garen.
Kijk regelmatig of er genoeg vloeistof in de pan zit. Voeg rode wijn toe indien nodig.
Voeg 15 minuten voor het serveren de suiker toe.

Serveer de kipcurry op een bedje van rijst waarin je mosterdzaadjes, kurkuma en uisnippers hebt mee gekookt.


Info












naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________