R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Zuid-Afrika 2 k kippendijen (zonder vel) of kipfilet 3 grote uien, geraspt 5 tomaten, ontveld 1 groot blik tomatenpuree 4 flinke tl massala 3 laurierblaadjes 2 dessertlepels knoflook, geperst 1 el koriander 1 tl venkelzaad 2 grote kaneelstokjes 2 tl zout 2 tl suiker 1 l rode wijn 6 grote aardappels, doormidden gesneden Bereiding Sauteer de uien en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de kruiden en specerijen toe en sauteer ze een paar minuten mee. Voeg de tomaten, de tomatenpuree samen met wat rode wijn toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kippenpoten of -filets toe samen met de aardappels en nog wat wijn. Doe het deksel op het "potjie" en laat de inhoud op laag vuur 45 minuten garen. Kijk regelmatig of er genoeg vloeistof in de pan zit. Voeg rode wijn toe indien nodig. Voeg 15 minuten voor het serveren de suiker toe. Serveer de kipcurry op een bedje van rijst waarin je mosterdzaadjes, kurkuma en uisnippers hebt mee gekookt. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |