|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Filipijnen 900 g drumsticks met vel 3 à 4 aardappels, geschild en in blokjes gesneden 1 wortel, fijngesneden 1 gele paprika, in reepjes gesneden 3 tenen knoflook, fijngesneden of geperst 1 rode ui, in stukjes gesneden 250 ml tomatensaus 1 blik ananasstukjes (circa 300 g ) 2 el sojasaus 3 gedroogde laurierblaadjes 1/2 kop groene erwten zout en peper naar smaak 6 el olie Bereiding Verhit op middelhoog vuur 4 eetlepels olie in een ruime pan en bak er de stukjes aardappel een paar minuten in aan. Voeg de stukjes wortel toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg de reepjes paprika toe en bak ze een minuut mee. Schep de stukjes aardappel, wortel en paprika op een met keukenpapier bedekt bord en laat ze uitlekken. Verhit in dezelfde pan de overige 2 eetlepels olie. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 1 à 2 minuten. Voeg de drumsticks toe en bruin ze licht. Voeg de tomatenpuree, het ananassap (blik), de sojasaus en de laurierblaadjes toe. Laat het geheel met het deksel op de pan op lage temperatuur 20 minuten sudderen. Roer af en toe. Voeg de stukjes aardappel, paprika, wortel en ananas toe. Voeg als de stukjes aardappel gaar zijn de erwten en zout en peper naar smaak toe. Als de erwten doorgewarmd zijn, kan het gerecht geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |