![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KIBBEH BI LABAN
gehaktballetjes met een korst van bulgur in een yoghurtsaus, Jordanië/Libanon voor de kibbeh (vleesballetjes): 200 g kalfsgehakt, fijngemalen 200 g bulgur 1 tl zout 1/2 tl peper 1/2 tl kaneelpoeder 1 tl gedroogde basilicum 1 ui, fijngesneden voor de vulling: 1 el boter 1 kleine, bruine ui, gehakt 200 g kalfsgehakt, grof gemalen 2 el pijnboompitten zout en peper naar smaak voor de laban: 1 kop water 1/2 kop kortekorrelrijst 2 el maismeel (maizena) 1/4 kop koud water 1 1/2 k yoghurt (Griekse) 1 tl zout 1 el tahini 1 tl gedroogde munt Meng in een kom de ingrediënten voor de vleesballetjes (kibbeh). De vulling. Smelt de boter in een pan en bak er de stukjes ui goudkleurig in. Voeg het gehakt en de specerijen toe en roer regelmatig. Voeg de pijnboompitten toe en bak het geheel ca 10 minuten. Maak balletjes van de kibbeh ter grootte van een ei en maak een holte in de balletjes. Vul de holtes met de vleesvulling en sluit de balletjes. Leg de kibbeh in een voorverwarmde ovenschaal en rooster ze ca 25 minuten. Doe het water en de rijst in een pan met dikke bodem en breng ze aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de rijst 10 minuten zachtjes garen. Los de maizena op in 1/4 kop koud water en voeg die al roerend aan de yoghurt toe. Voeg de yoghurt aan de rijst toe en verhit die. Voeg de tahini toe, daarna de kibbeh en de gedroogde munt. Laat het geheel op temperatuur komen en serveer dan het gerecht. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |