R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
KIBBEH BI LABAN

gehaktballetjes met een korst van bulgur in een yoghurtsaus, Jordanië/Libanon

voor de kibbeh (vleesballetjes):
200 g kalfsgehakt, fijngemalen
200 g bulgur
1 tl zout
1/2 tl peper
1/2 tl kaneelpoeder
1 tl gedroogde basilicum
1 ui, fijngesneden

voor de vulling:
1 el boter
1 kleine, bruine ui, gehakt
200 g kalfsgehakt, grof gemalen
2 el pijnboompitten
zout en peper naar smaak

voor de laban:
1 kop water
1/2 kop kortekorrelrijst
2 el maismeel (maizena)
1/4 kop koud water
1 1/2 k yoghurt (Griekse)
1 tl zout
1 el tahini
1 tl gedroogde munt


bereiding


Meng in een kom de ingrediënten voor de vleesballetjes (kibbeh).

De vulling.
Smelt de boter in een pan en bak er de stukjes ui goudkleurig in.
Voeg het gehakt en de specerijen toe en roer regelmatig.
Voeg de pijnboompitten toe en bak het geheel ca 10 minuten.

Maak balletjes van de kibbeh ter grootte van een ei en maak een holte in de balletjes. Vul de holtes met de vleesvulling en sluit de balletjes.

Leg de kibbeh in een voorverwarmde ovenschaal en rooster ze ca 25 minuten.

Doe het water en de rijst in een pan met dikke bodem en breng ze aan de kook.
Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de rijst 10 minuten zachtjes garen.

Los de maizena op in 1/4 kop koud water en voeg die al roerend aan de yoghurt toe.

Voeg de yoghurt aan de rijst toe en verhit die.
Voeg de tahini toe, daarna de kibbeh en de gedroogde munt.

Laat het geheel op temperatuur komen en serveer dan het gerecht.


info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________