R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KESÄKEITTO
zomer-groentensoep, 4 à 6 p., Finland




2 kleine wortels, in schijfjes
1 middelgrote aardappel, in blokjes
3/4 kop verse of diepvrieserwten
1 kop verse of diepvriessperziebonen
1/4 deel van een kleine bloemkool, in roosjes
60 g verse spinazie, gehakt
2 koppen water
2 koppen melk
2 el tarwebloem
1/4 kop (slag)room
1 1/2 tl zout
1/8 tl peper
2 el fijngeknipte dille of peterselie


Bereiding


Doe het water, de wortels, de aardappel, erwten, sperziebonen en bloemkool in een ruime soeppan en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de groenten 10 à 15 minuten garen.

Voeg de spinazie toe en laat die 1 minuut zonder deksel op de pan meekoken.
Meng de bloem en 1/4 kop melk. Voeg terwijl je roert het mengsel geleidelijk aan de soep toe.

Roer de slagroom en de rest van de melk door de soep en voeg zout en peper toe. Laat de soep weer op temperatuur komen maar niet meer koken.
Schep de soep in kommen of borden en strooi er fijngeknipte dille of peterselie over.


Info


Met wat versgebakken Fins roggebrood is deze soep ook een prima lunchgerecht.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________